sreda, 29. november 2023
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

NOVICE Vse novice

28. 11. 2023
Majhen narod smo, zato moramo narediti nekaj velikega. #podcast
V tokratni epizodi našega podcasta V steni gostimo izjemno ustvarjalno in rahločutno Dušico Kunaver, ki nam s svojimi zgodbami obudi spomin na velikega in nepozabnega Aleša Kunaverja.
21. 11. 2023
Nepozabno doživetje, ki presega meje univerzitetnega življenja
Leto je naokoli in Mladinska komisija PZS je letos ponovno organizirala študentski tabor za navdušence hribolazenja v prijetni dolini Bavšici. Študentski tabor je več kot zgolj izlet v gore; je doživetje, ki združuje srčnost mladih, ljubezen do narave in radovednost do vrhuncev, ki se dvigajo v višave. Letos se je študentski tabor odvijal od 24. do 29. 9. 2023, kjer so se mladi srečevali s pustolovščinami, raziskovali naravne lepote ter krepili vezi prijateljstva.
24. 11. 2023
Koča na Golici odprta tudi pozimi
PD Jesenice obvešča, da bo Koča na Golici ob vikendih in praznikih odprta tudi v zimskih mesecih, vendar bo odprtost koče prilagojena zimskim razmeram, saj je na prvem mestu poudarek na varnem pristopu in ugodnem vremenu. Novi oskrbnik Janez Zore ima smele načrte, tako za dobro ponudbo in silvestrovanje kot za predavanja, tudi o varni zimski hoji v gore.
28. 11. 2023
ZAPORA POTI | čez Doli na Slivnico
Planinsko društvo Cerknica obvešča o zapori poti "čez Doli", ki vodi iz Grahovega proti ruševinam cerkvice Sv. Miklavža in naprej na Slivnico.
21. 11. 2023
Delavnica o mirnih območjih za divjega petelina s planinskimi društvi
Javni zavod Triglavski narodni park je v projektu VrH Julijcev organiziral delavnico o mirnih območjih za divjega petelina, ki je bila namenjena članom in predstavnikom planinskih društev in turističnih organizacij, ki delujejo na območjih Zgornjesavske doline in Pokljuke. V Triglavskem narodnem parku so letos označili 19 mirnih območij za divjega petelina, belko in aktivna visoka barja.
29. 9. 2023
Objavljen je razpis usposabljanj VK 2024
Vodniška komisija PZS objavlja razpis vodniških usposabljanj za leto 2024.
28. 11. 2023
Naveza Lindič-Krajnc 20 let prijateljstva kronala s težko smerjo v Rjavini
Vrhunska alpinista Luka Lindič in Luka Krajnc (oba AO PD Celje-Matica) sta konec avgusta uspela prosto preplezati novo smer v severni steni Rjavine v Julijskih Alpah, ki sta ji posvetila zadnja tri poletja, z njo pa okronala dve desetletji alpinističnega prijateljstva na najvišji ravni. Novo smer, dolgo 700 metrov, sta poimenovala Lepotica in zver ter jo ocenila z X, kar je najtežja dolga skalna smer v slovenskih gorah, a poudarjata, da sta bolj kot na vrhunski vzpon ponosna na trdno in dolgo prijateljstvo.
22. 11. 2023
Uveljavljanje statusa kategoriziranega športnika za športne plezalce
Pozivamo športne plezalce in plezalke, zainteresirane za pridobitev statusa kategoriziranega športnika, da nam na obrazcu »Prijava za uveljavljanje statusa kategoriziranega športnika« pošljete opravljene vzpone (rezultatov tekmovanj ni potrebno pošiljati, ker so zbrani na KŠP), ki ustrezajo pogojem za kategorizacijo športnih plezalcev.
27. 11. 2023
Slovenska četverica na prvi tekmi EP 2023 v lednem plezanju
V soboto, 25. 11. 2023, je na Slovaškem v Žilini potekala prva od petih tekmovanj letošnjega evropskega pokala v lednem plezanju. Udeležba je bila, kot opazno v zadnjih letih, ponovno zelo številčna, in sicer kar 55 tekmovalcev in 23 tekmovalk iz 16 držav. Slovenska ekipa je štela štiri člane, in sicer Gregor Šegel (AO Ljubljana Matica), Miha Guna (AO Rašica), Blaž Grad (AO Nova Gorica) ter debitant in najmlajši član slovenske ekipe Urban Bečan (AO Domžale).
12. 10. 2023
Novosti na Slovenski turnokolesarski poti
Turno kolesarje je vedno bolj priljubljen način aktivnega preživljanja prostega časa. Člani Komisije za turno kolesarstvo PZS so bili v zadnjem času zelo dejavni in pripravili številne novosti na Slovenski turnokolesarski poti.
19. 11. 2023
RAZPIS in VABILO I 17. strokovni posvet GORE IN VARNOST, 25. 11. 2023
Na 17. strokovnem posvetu se bomo zbrali strokovnjaki, novinarji, obiskovalci gora in drugi, ki nas povezuje delovanje na področju preventive in nesreč v gorah.
27. 11. 2023
Zaključna prireditev Brati gore 2023 in #LjubimGore 2023 v SPM
Vabljeni na zaključno prireditev projekta Brati gore 2023 v petek, 8. decembra, ob 18. uri v Slovenski planinski muzej v Mojstrano. Ogledu filma Zadnje izpovedi sledi pogovor o življenju z gorami z Matjažem Šerkezijem, nato pa odprtje fotografske razstave #LjubimGore 2023 s podelitvijo nagrad fotografom, nagrajenim na natečaju PZS, Planinskega vestnika in podjetja CEWE. Razstava bo v SPM na ogled do 1. marca 2024.
24. 11. 2023
120 let življenja, veselja in druženja PD Ajdovščina
V petek, 10. novembra 2023, je v Dvorani prve slovenske vlade potekala praznična prireditev Planinskega društva (PD) Ajdovščina, s katero se je izteklo jubilejno leto, to je 120-letnica življenja, veselja, druženja, pa tudi skrbi in dela ajdovskih planincev.
27. 11. 2023
Svečana podelitev najvišjih priznanj PZS 2023
Planinska zveza Slovenije, Občina Ljubno in Planinsko društvo Ljubno ob Savinji vljudno vabimo na svečano podelitev priznanj Planinske zveze Slovenije za leto 2023, ki bo v soboto, 2. decembra 2023, v Ljubnem ob Savinji.
26. 10. 2023
Uživajte v aktivnem življenjskem slogu, preženite utrujenost in se napolnite z neustavljivo energijo
Včasih ni treba veliko, da se zavemo, zakaj smo utrujeni. Hitre spremembe v vsakdanjem življenju, obveznosti, pritiski in zahteve po dosežkih sodobnega človeka lahko zelo obremenjujejo. Za sodoben način življenja je značilno veliko število stresnih situacij, ki trajajo dlje, se ponavljajo, so zelo močne, zgoščene, včasih skoraj neprekinjene oz. jih posamezniki tako doživljamo. Stresni odziv je pri delu lahko koristen in pripomore k uspešnemu soočanju z dnevnimi obveznostmi, da ostajamo osredotočeni na naloge, damo več od sebe in ohranjamo motivacijo za učenje. Lahko pa vodi v utrujenost in izčrpanost. Kako pa si pomagamo pri obnavljanju ustrezne ravni energije in premagovanju utrujenosti?
25. 5. 2022
Slovenija planinari 2022 zanosno v tretji teden
Tudi v drugem tednu vseslovenske akcije Slovenija planinari se je zvrstila kopica planinskih dogodkov, med drugimi planinski izlet na v narcise odeto Golico, mednarodni planinski izlet na Tromejnik, naravovarstvena izleta na Cerkniško jezero in v Krajinski park Šturmovci, pohod in srečanje družin na Smrekovcu, prikaz dela z defibrilatorjem in tečaj prve pomoči za planince, inkluzijski pohod na Kriško goro in Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje.
3. 9. 2023
31. Aljaževi dnevi v gorniški vasi Dovje-Mojstrana
Vsako leto ob koncu avgusta, ob obletnici prihoda župnika Jakoba Aljaža 1889. leta na Dovje, pripravimo prireditve v Aljažev spomin. Letošnji 31. Aljaževi dnevi so potekali od 25. do 27. avgusta v Mojstrani, v Vratih in na Dovjem v organizaciji Kulturno-umetniškega društva Jaka Rabič Dovje-Mojstrana, Planinskega društva Dovje-Mojstrana, Župnije Dovje, Slovenskega planinskega muzeja, Turističnega društva Dovje-Mojstrana, Društva GRS Mojstrana in Projektnega teama za vstop KS Dovje Mojstrana v mrežo Gorniških vasi.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023
29. 11. do 7. 12. 2023

Vsi dogodki
Vremenski podatki
 

Vse novice
PLANINSKA DRUŠTVA
PLANINSKE KOČE
PLANINSKE POTI
PLANINSKE OBHODNICE
ARHIV PLANINSKEGA VESTNIKA
PLANINSKI TERMINOLOŠKI SLOVAR
GORSKE RASTLINE
SLOVENCI V HIMALAJI
SLOVENSKA TURNOKOLESARSKA POT
ARHIV PLANINSKE ZALOŽBE

Članstvo v organizacijah in sorodne organizacije 

                                
                                
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih