ponedeljek, 20. januar 2020
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

POGOSTA VPRAŠANJA / ODGOVORI

Ogledov: 2411
Članarina > Splošno

Kje in kako je opredeljen namen za katerega se zbirajo osebni podatki članov društev?

Na podlagi Zakona o varovanju osebnih podatkov se lahko podatki uporabljajo in obdelujejo izključno za namen, za katerega se zbirajo. Pravno podlago za zbiranje v primeru informacijskega sistema Naveza predstavlja osebna privolitev vsakega vključenega posameznika. To privolitev se poda na pristopni izjavi člana v vaše društvo, kjer je tudi natančno opredeljen namen zbiranja osebnih podatkov: zagotavljanje članskih pravic, zavarovanje članov, obveščanje članov ter vodenje evidenc pridobljenih strokovnih nazivov, prejetih priznanja, naročnikov na Planinski vestnik in preostalih nalog v skladu s cilji delovanja planinske organizacije.

Obveščanje članov v obliki e-novic in pošiljanje obvestil o ugodnih nakupih se izvaja izključno takrat, kadar član to izrecno označi na pristopni izjavi. Predvidena je tudi možnost, kjer član označi privolitev pošiljanja obvestil s strani matičnega društva. Tudi društvo namreč potrebuje privolitev člana za takšno obveščanje.
V skladu z zakonom mora član izrecno privoliti v posredovanje podatkov. Na pristopni izjavi je tako vključeno soglasje za posredovanje podatkov Planinski zvezi Slovenije in izbrani zavarovalnici. Slednjo poleg Zakona o varovanju osebnih podatkov zavezuje tudi Zakon o zavarovalništvu, ki se tudi dotika varovanja osebnih podatkov in podaja zakonsko pravno podlago za obdelavo podatkov z njihove strani za potrebe vodenja evidence zavarovancev in škodnih primerov.

Potrebno je poudariti, da je upravljavec informacijskega sistema Planinska zveza Slovenije, ki jo člani društev - posamezniki izrecno in izvirno pooblastijo za upravljanje njihovih podatkov. Planinska zveza Slovenije torej ni pogodbeni obdelovalec podatkov v imenu in na račun društva, temveč te podatke obdeluje izvirno na podlagi pooblastila za prenos podatkov s strani posameznika, ki jo tudi direktno zavezuje in omejuje. Posledično tudi ni potrebno namena uporabe osebnih podatkov dodatno opredeljeni v razmerju med društvom in zvezo, saj je to področje opredeljeno že na pristopni izjavi člana in je vsaka drugačna uporaba podatkov že sama po sebi protipravna, neodvisno od dogovora društvo - zveza.

Zaradi bistvenosti pristopnih izjav je tudi predvideno prilaganje digitalnih kopij izjav k vsakemu članu v samem sistemu Naveza.


© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
IZBERI
Članarina
Splošno
Uporaba spletišča PZS.SI
Spletna trgovina
Prikaži vse
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih