sobota, 6. junij 2020
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

05.06.2020 13:38
Bojan Mavri
Karte LOCUS
Forum
Zadnji komentarji
08.05.2020 23:07
Zlatko Drnovšek
Vsi komentarji

FORUM PZS

Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov spletne.strani@pzs.si.
Dodajanje in pisanje sporočil v forum PZS je omogočen le registriranim in prijavljenim uporabnikom spletne strani PZS.

Bronasti častni znak PZS

Pavel Škofic: torek, 18. marec 2014, ob 14.48 uri; ogledov: 1704

Bronasti častni znak

 

Ko sem  bil pred dobrim letom imenovan v Delovno skupino za pripravo programskih vodil PZS, sem  si postavil vprašanje, zakaj se je to zgodilo. Sklepal sem, da je to verjetno zaradi mojega odnosa do dela v društvu. Verjamem, da v društvu morajo imeti prednost ljudje, ki so pošteni in pripravljeni delati v korist društva in športnikov. V ŠPO Radovljica je to postalo pravilo, ki se ga držimo vsi.

Kot član delovne skupine sem se torej lotil dela na področju, ki ga v PZS poznam najbolje. To je športno plezanje. Že dokaj zgodaj sem spoznal, da KŠP v ospredje ne postavlja plezalcev. Industrijska izvedba tekmovanj me je motila in zato sem s kolegi iz sosednjih  regij zasnoval pokal regij iRCC. Letos ga izvajamo že šesto leto.

V zadnjih letih se je pokazalo, da v ospredje prihajajo ljudje, ki znajo predvsem spletkariti in lagati, strokovno znanje pa jim je »deveta briga«.  Nekateri ne poznajo pravil in delajo neumnosti za v rubriko »Saj ni res, pa je!«. Žalostno je, da je sedaj načelnik KŠP obenem tudi mož samozvane vodje sodniškega zbora, ki je v prvi vrsti pri takem početju. Večina načelnikov društev  lahko s tem mirno živi. Mnogi, ki se s tem ne strinjajo, so se raje umaknili.  Sam pa se s tem ne bom nikoli strinjal in bom naredil vse, da to sramoto predstavim vsem zainteresiranim.  Morda mi je ne bo nikoli uspelo ustaviti, vendar si vsaj ne bom očital, da nisem poskusil.

Včasih sem morda malo preveč direkten. Včasih mi zmanjka malo taktnosti. Tak pač sem. Očitno pa bronasti častni znak pomeni, da gredo stvari v pravo smer. Drugače si ne znam razlagati podpisa predsednika PZS na podeljeno priznanje.

Kaj torej pomeni to priznanje? Pomeni, da se bom še naprej držal svojih načel? Pomeni, da ne bom nikoli pristal na to, da sodniški zbor vodijo ljudje, ki lažejo in nimajo blage veze o plezanju ali pravilih. Dokazov imam dovolj in zato lahko mirno opominjam na nesposobnost in nemoralnost ljudi, ki jih v športnem plezanju nikoli nebi smelo biti.

To priznanje pomeni tudi to, da bom nadaljeval prizadevanja, da se sredstva namenjena za delo reprezentanc  dejansko porabi za ta namen. Nevzdržno je, da se namensko porabi le 60% teh sredstev, mladinski reprezentatnti pa plačujejo kotizacije za reprezentančne aktivnosti.  Pošteno, zakonito in transparentno bi bilo, da se kotizacije plačujejo tam, kjer namenskih sredstev ni dovolj.  Potem bi se odgovorni ukvarjali s tem kako tako področje racionalizirati, ne pa da se ukvarjajo s tem, kako bodo več pobrali reprezentancam.

Hvala torej za izkazano čast. To je vsekakor vzpodbuda za zelo resno delo v bodoče. Na mojem mestu bi najbrž priznanje marsikdo zavrnil. Sam ga bom raje poskusil izkoristiti. Vrnem ga še vedno lahko.

 

Pavel Škofic


Odgovori

Oddaj svoj odgovor >>
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje v forumu


Išči v temi

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
Stanje v gorah
Dejavnosti
Splošno
Spletna stran PZS
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih