sobota, 6. junij 2020
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

05.06.2020 13:38
Bojan Mavri
Karte LOCUS
Forum
Zadnji komentarji
08.05.2020 23:07
Zlatko Drnovšek
Vsi komentarji

FORUM PZS

Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov spletne.strani@pzs.si.
Dodajanje in pisanje sporočil v forum PZS je omogočen le registriranim in prijavljenim uporabnikom spletne strani PZS.

Planinstvo kot način življenja - 5. člen statuta PZS

Pavel Škofic: četrtek, 20. marec 2014, ob 19.21 uri; ogledov: 3465

Nesposobnost, laži, družinsko – tovarišijske hobotnice, ...

 

Naslovne besede so stalnice slovenskega medijskega prostora. To naj bi bili eni od vzrokov, da smo tam, kjer smo.

Ali ima pisanje v slovenskem časopisju kakšno povezavo s spodaj zapisanimi odprtimi vprašanji je stvar presoje vsakega posameznika.

Vsa odprta vprašanja temeljijo na mnenju, ki izhaja iz razpoložljivih podatkov. Osnovni namen je odgovorne pripraviti do tega, da podajo argumentirane odgovore z otipljivimi dokazi v razumnem roku. Če tega ne bo, bomo upravičeno sklepali, da so vse zapisane zadeve dejstva.

 

 1. Po enem letu in nekaj mesecih je pritožba v zvezi s sodniškimi mahinacijami na PDK 2012 še vedno odprta. Odgovor IFSC je jasno pokazal, da so sodniki brcnili v temo. Odgovoren je vodja sodniškega zbora, načelnik in IO KŠP (krajše KŠP).
 2. Samozvana vodja sodniškega zbora je ustvarila odgovor v zvezi z zgornjim  primerom, ki jasno kaže na popolno neznanje  in nesposobnost. KŠP bi morala take ljudi odstraniti takoj.  Odgovoren je načelnik in KŠP.
 3. Samozvana vodja sodniškega zbora je pred zborom načelnikov izjavila, da je bil odgovor v omenjenem primeru poslan s strani komisije, ki bi morala biti ustanovljena . Člana komisije sta izjasnila, da nista sodelovala pri pripravi omenjenega skrpucala. Iz tega mirno zaključimo, da vodja sodniškega zbora laže.  Odgovoren je vodja sodniškega zbora, načelnik in KŠP.
 4. Kljub zahtevi članov zbora načelnikov je KŠP zavrnil zapis o lažeh in sprenevedanju s strani  samozvane vodje sodniškega zbora in načelnika.  Pri tem se lahko vprašamo, koga smo volili – ljudi, ki bodo za vse uporabljali enake kriterije, kot smo jih uporabili pri zelo uspešnem mladinskem selektorju ali pa bodo le mlahavo viseli na nitkah, ki jih vlečeta samozvana vodja sodniškega zbora in njen soprog. Seveda še vedno zahtevam spremembo zapisnika.  Odgovoren je načelnik in KŠP.
 5. Tekmovalni pravilnik KŠP ni usklajen z IFSC pravili. To je naloga vodje sodniškega zbora . Stanje je le dodaten dokaz popolne nesposobnosti. Izgovarjanje na neusklajen pravilnik  v primeru sodniških napak je zato milo rečeno čudna poteza. Saj so sami krivi, da ni usklajen. Odgovoren je vodja sodniškega zbora, načelnik in KŠP.
 6. Uradnega zapisnika o licenčnem seminarju za sodnike za leto 2013 ni. To pomeni, da so bili vsi sodniki brez licenc. Odgovoren je vodja sodniškega zbora, načelnik in KŠP.
 7. Ni zapisnika o volitvah vodje sodniškega zbora, ki bi moral biti izveden vsaki dve leti. Imamo torej samozvanega vodjo sodniškega zbora. Odgovoren je vodja sodniškega zbora, načelnik in KŠP.
 8. Simon  Margon je poskušal organizirati atraktivno in racionalno tekmo za državno prvenstvo, pa je neka interesna skupina to preprečila – po mojih podatkih je glavni akter zopet samozvana vodja sodniškega zbora. Zahteval sem odgovor pa ga ni. Odgovoren je vodja sodniškega zbora, načelnik in KŠP.
 9. Načelnik  KŠP je obljubljal poštenost in transparentnost delovanja. O tem ni niti duha niti sluha. Niti na eno vprašanje s tega spiska ni bilo argumentiranega  odgovora. Vsak problem bi moral biti viden članstvu in reševanje bi potem verjetno potekalo hitreje. Odgovoren je načelnik in KŠP.
 10. V Tržiču sta bila načelnik KŠP in vsaj en član KŠP prisotna pri popolnem sodniškem debaklu, ko so poskušali tekmovalcu svetovnega pokala z zoprnim očetom dokazati svojo moč. Dokazali so le svojo popolno nemoč, nesposobnost in neznanje. Vsem prisotnim pa je bilo verjetno jasno še nekaj – vsi dogodki kažejo, da je šlo za dogovorjen in planiran napad, saj sodniki niso videli niti očitnih napak drugih tekmovalcev, videli pa so napako omenjenega plezalca, ki je ni bilo. To je podlo in sramotno početje. Krivce je treba nemudoma odstraniti iz športnega plezanja. Odgovoren je vodja sodniškega zbora, načelnik in KŠP.
 11. Popoln sodniški debakl smo doživeli tudi v Škofji Loki. Čas plezanja se je del tekmovanja meril od dviga tekmovalca s stola, potem pa od vstopa v steno, kar je edino pravilno. Vmes je trener, ki je samozvano vodjo sodniškega zbora opozoril na nesposobnost dobil še rumeni karton (le kako, ko sodniki sploh nimajo potrjenih licenc). Izkušenemu tekmovalcu svetovnega pokala so odvzeli višino, ker naj bi narobe vpel (vpenjanje je bilo popolnoma legalno). Kako se lahko nad vrhunskimi športniki izživljajo nesposobneži z vprašljivimi moralnimi vrednotami? Odgovoren je vodja sodniškega zbora in KŠP.
 12. S strani KŠP je bila za sojenje na tekmi svetovnega pokala v Kranju delegirana samozvana vodja sodniškega zbora, čeprav glede na zgoraj zapisane dogodke nima niti strokovnih niti moralnih pogojev. Ne poznamo principa izbire. Odgovoren je načelnik in KŠP.
 13. Samozvana vodja sodniškega zbora je pred tekmovanjem PDK 2013 po razpoložljivih podatkih poslala dopis, da sodniški zbor ni sposoben zagotoviti sojenja. Strokovni sodelavec je bil prisiljen to organizirati v nekaj dneh in rezultat je bil mnogo boljši kot v režiji sodniškega zbora. Ko je načelnika prosil za pooblastilo, mu ga načelnik ni napisal, ampak mu je rekel, naj se o tem pogovori z njegovo ženo – samozvano vodjo sodniškega zbora.  Ali iz tega lahko sklepamo kdo nosi hlače in kdo dejansko vodi KŠP?  Odgovoren je načelnik, KŠP in zbor načelnikov.
 14. Zakaj izvršni odbor KŠP ni ustanovil strokovne delovne skupine za izbor selektorjev?  Glede na pravila bi morala biti ustanovljena. Zakaj spisek kandidatov s programi ni bil objavljen na spletni strani? Glede na obljube o transparentnem delovanju KŠP bi to smeli pričakovati. Kako lahko izbor selektorjev delajo ljudje, ki plezanja in pravil očitno ne dojamejo (priloga samozvane vodje sodniškega zbora)? Kako lahko dela izbor skupina, pod vodstvom človeka, ki mora glede na razpoložljive podatke za svoje poteze najprej vprašati svojo ženo? Ali lahko sklepamo, da načelnikova žena izbira selektorje?
 15. V letu 2013 je bilo za delo reprezentanc razporejenih le še dobrih 60% namenskih sredstev za reprezentančne priprave in udeležbo na tekmovanjih.  Mladinski reprezentati, ki ustvarjajo ugled slovenskega športnega plezanja, plačujejo kotizacijo za udeležbo na tekmah, določeni sodniki, ki so sramota slovenskega plezanja, pa so za svoje dosežke celo plačani. Narobe svet. Odgovoren jenačelnik , KŠP in zbor načelnikov..
 16. V letu 2013 je bila v KŠP ustvarjena izguba 11000 Eur. Lani smo zaradi slabega poslovanja razrešili IO , ker naj bi slabo gospodaril v letu 2012. Rezultat leta 2012 je bil plus 4000 Eur.  Rezultat za 2013 je torej 15000 Eur slabši. Verjetno bomo sedaj podučeni, da je bilo letošnje finančno poslovanje boljše kot lani?! Odgovoren je načelnik in KŠP.
 17. Sodniški zbor je po razpoložljivih podatkih za vodjo ponovno potrdil gospo, ki je lagala pred zborom načelnikov in ki je večkrat dokazala, da ne razume IFSC pravil in športnega plezanja.  Vedno sem mislil, da je lahko sodnik nekdo, ki je pošten, pozna predpise in šport v katerem sodi. Pri nas je to drugače. Res mi ni jasno, zakaj take sodnike  rabimo, katastrofa pa je, da jih še plačujemo.  Sami tekmovalci, trenerji in postavljavci smeri bi delo zanesljivo opravili bolje predvsenm pa ceneje.  Odgovoren je načelnik, KŠP in zbor načelnikov.
 18. UO PZS je na svoji predzadnji seji sprejel sklep, da mora načelnik KŠP napisati poročilo o dogajanju v KŠP.  Na zadnji seji v začetku marca bi ga moral predstaviti, pa se to jasno ni zgodilo. UO PZS ni odreagiral. To pomeni, da se bo to nezavidljivo stanje zelo verjetno vleklo še celo leto 2014. PZS ima v petem členu Statuta jasno zapisano usmeritev v javnost dela in željo, da bi delovanje v PZS postalo način življenja.  Če  so laži, spletke, netransparentnost in zavlačevanje del teh usmeritev, potem mislim, da marsikateremu članu PZS članstvo ne bo ravno v ponos.  Ponosni ljudje si takega načina življenja najbrž ne predstavljajo kot ideal. Kdo je odgovoren?

 

Pavel Škofic


Odgovori

Oddaj svoj odgovor >>
Pavel Škofic: četrtek, 27. marec 2014, ob 17.40 uri
Malo sem brskal po koledarju državnega prvenstva, če je strokovnjakom slučajno zopet uspelo umestiti tekmo državnega prvenstva na termin kakšne pomembne tekme IFSC. Lani smo dobili zanimiv vrstni red državnega prvenstva, ker so bili najboljši na tekmi v Arcu. Letos bo to še bolj zanimivo. Prva balvanska tekma je na datum tekme svetovnega pokala v Vailu, druga pa se zopet pokriva z Arcom. Najboljši bodo tako lahko nastopili le na eni od treh tekem za državno prvenstvo in ne bodo imeli nobene možnosti za naslov državnega prvaka. Letos so jo pripravljalci koledarja zagodli še otrokom. Prva tekma se pokriva z mednarodno otroško tekmo v Imstu. Vedno poslušamo debate o tem, da bi morali imeti več tekem za državno prvenstvo in da bi morali skrbeti, da se jih udeleži čim več tekmovalcev. Ko gledam letošnji koledar, se mi poraja množica vprašanj. Glede na to, da jih je na spisku že 18, je smiselno le eno. Ali sploh imamo koncept, kaj hočemo?
mirko bosnak: sreda, 5. november 2014, ob 9.24 uri

Bravo Pavle!!   ampak boriš se z bebci, ti sploh ne opazijo problema.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje v forumu


Išči v temi

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
Stanje v gorah
Dejavnosti
Splošno
Spletna stran PZS
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih