sreda, 12. avgust 2020
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

07.08.2020 23:19
Matjaž Šerkezi
Test
27.06.2020 19:16
Miha Mrak
Karte LOCUS
05.06.2020 13:38
Bojan Mavri
Karte LOCUS
Forum
Zadnji komentarji
25.06.2020 08:31
Janja Miklošič
Triglav
Vsi komentarji

FORUM PZS

Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov spletne.strani@pzs.si.
Dodajanje in pisanje sporočil v forum PZS je omogočen le registriranim in prijavljenim uporabnikom spletne strani PZS.

Saj ni res, pa je

Pavel Škofic: petek, 11. april 2014, ob 10.57 uri; ogledov: 2167

Saj ni res, pa je

                Dobili smo zapisnik pete seje IO KŠP in na kratko sem ga pogledal, če v njem kaj zanimivega. Kljub skopim zapisom je kar nekaj cvetk.

  1. Že pred tedni sem zapisal, da pričakujem, da bo IO KŠP potrdil vodjo sodniškega zbora (načelnikovo ženo, ki jo načelnik glede na razpoložljive podatke mora vprašati, kaj lahko naredi). Glede na zapisnik je moralo biti zanimivo. Ker so bili prisotni le štirje člani (skupaj z načelnikom), se le ta glasovanja ni mogel vzdržati, čeprav je bil v najhujšem možnem konfliktu interesov.  Načelnik je torej očitno glasoval za potrditev svoje žene, da je bil IO sploh sklepčen. Ali je takšen sklep kaj vreden, si lahko ustvarite vsak svoje mnenje. Zame osebno je ta sklep neveljaven.
  2. Zanimivo je, da je kar nekajkrat omenjena prekoračitev porabe obeh reprezentanc. Lani smo to zgodbo že slišali in tudi to je bil eden od vzrokov, da smo razrešili IO KŠP skupaj z načelnikom. Lanski je KŠP ustvaril plus 4000 Eur. Letos je ustvaril minus 11000 Eur. Zanimivo je, da se letos nič ne omenja odgovornost IO KŠP in načelnika – odgovornost se prelaga na selektorja.  Kdor si je prebral pravilnike, ve, da je za finančni rezultat odgovoren načelnik. Če imamo letos ista merila kot lani, je rezultat jasen.  Predvsem pa se bo treba resno pomeniti, zakaj se jemlje strogo namenska sredstva reprezentancam.  Nevzdržno je, da jemljemo denar reprezentancam, ki ustvarjajo naš ugled (otroci plačujejo kotizacije, da gredo na priprave in mednarodne tekme),  IO KŠP je potrdil dvig štartnin za otroke, mi pa podpiramo in plačujemo načelnikovo ženo in njene somišljenike s tem pa posredno laži, spletke in nesposobnost. Naj oni plačujejo kotizacije, da se bodo lahko šli zasebne igrice.
  3. IO KŠP je potrdil pogodbo za plezalni center v Verdu. To je vse kar vemo. Vsekakor pričakujem, da bomo načelniki to pogodbo videli v gradivu za zbor načelnikov in da bomo o tem imeli možnost reči kakšno besedo - tudi o tem, da so nekatera društva ponujala možnost brezplačne uporabe svojih sten za delo reprezentance.  Ko so v Singapuru gradili steno za mladinsko svetovno prvenstvo, je bila na spletu med drugim vidna tudi pogodba z izvajalcem in postopek izbire le tega. Če gre za porabo javnega denarja, je to verjetno normalno?

Pavel Škofic


Odgovori

Oddaj svoj odgovor >>
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje v forumu


Išči v temi

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
Stanje v gorah
Dejavnosti
Splošno
Spletna stran PZS
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih