sobota, 6. junij 2020
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

05.06.2020 13:38
Bojan Mavri
Karte LOCUS
Forum
Zadnji komentarji
08.05.2020 23:07
Zlatko Drnovšek
Vsi komentarji

FORUM PZS

Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov spletne.strani@pzs.si.
Dodajanje in pisanje sporočil v forum PZS je omogočen le registriranim in prijavljenim uporabnikom spletne strani PZS.

Seminar za sodnike športnega plezanja

Pavel Škofic: četrtek, 15. maj 2014, ob 10.33 uri; ogledov: 3402

Seminar za sodnike športnega plezanja

 

Za 14. in 15. junij je razpisan seminar za sodnika športnega plezanja. Pri tem imam nekaj pomislekov.

  1. Na zboru načelnikov smo vsi slišali izjave s strani zagovornikov trenutnega sistema, da je trenutni tekmovalni pravilnik popolnoma neustrezen. Nasprotniki sistema se s tem najbrž večinoma  strinjamo. Pojavi pa se vprašanja smiselnosti izvedbe izobraževanja po takem pravilniku. Najprej bi bilo smiselno pripraviti dober pravilnik, potem pa organizirati izobraževanje.
  2. Sodniški pravilnik je zanesljivo še precej hujše skrpucalo kot tekmovalni pravilnik. Izvedba seminarja pred ureditvijo sodniškega pravilnika je neumnost.
  3. Po trenutnem sistemu noben kandidat ne bo mogel dobiti naziva sodnik športnega plezanja IFSC – dobil bo lahko le naziv sodnika športnega plezanja KŠP. To je neumnost brez primere, na kar je na zboru načelnikov opozorila že ena od sodnic. Plačati 60 Eur in zapraviti precej časa, da si pridobiš napačna znaja je dejansko strel v prazno.
  4. Termin je v času, ko so ljudje na dopustih.
  5. Dokler se iz sodniških vrst ne odstrani ljudi, ki lažejo pred zborom načelnikov, se očitno znašajo nad tekmovalci, da bi si dvigovali lasten ego ali sledijo neke druge lastne interese, je po mojem mnenju sramota imeti ta naziv.

Zame osebno je ta seminar popoln prikaz nesposobnosti tega sistema. V izogib kakšnim zapletom – gre samo za moje mnenje. Prepričan sem, da ga ne bo nihče upošteval in da na to pisanje tudi ne bo nobenega odgovora s strani odgovornih.

Pavel Škofic


Odgovori

Oddaj svoj odgovor >>
Pavel Škofic: četrtek, 5. junij 2014, ob 16.34 uri

Kmalu bo minilo 6 tednov odkar je bil izveden zbor načelnikov. Zapisnika še ni, čeprav poslovnik jasno določa rok, v katerem bi moral biti napisan. Prav zanima me, kaj je vzrok, da ga še ni. Kolikor je meni poznano, noben sklep, ki ni zapisan v overovljenem zapisniku, uradno ni veljaven.  Tekme torej potekajo po neveljavnem pravilniku, uradnega finančnega plana nimamo, ... Ali bo zapisnik boljši, ko bomo že vsi malo pozabili, kaj se je dogajalo na zboru?

V četrti alineji 10. člena Pravilnika KŠP je jasno zapisano, da se mora član IO izločiti iz glasovanja, če je v konfliktu interesov. Na seji IO, kjer so potrjevali sodnike in vodjo sodniškegha zbora, se načelnik ni izločil, čeprav vsi poznamo zgodbo z lanskega PDK. Načelnik se ni mogel odločiti in vprašati je bilo treba njegovo ženo. Če se odloča o sodnikih ali njegovi  ženi, je trenutni načelnik po mojem mnenju  v znatnem konfliktu inetersov. Glasovanje o sodniških zadevah je bilo torej z zelo veliko verjetnostjo nično. Če bi se načelnik izločil, bi bil IO namreč nesklepčen. Formalno gledano so torej sodniki zopet brez licenc.

Izobraževanje sodnikov torej ne bo kakšna posebna izjema. Pač le še en strel v prazno več.

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje v forumu


Išči v temi

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
Stanje v gorah
Dejavnosti
Splošno
Spletna stran PZS
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih