četrtek, 6. avgust 2020
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

27.06.2020 19:16
Miha Mrak
Karte LOCUS
05.06.2020 13:38
Bojan Mavri
Karte LOCUS
Forum
Zadnji komentarji
25.06.2020 08:31
Janja Miklošič
Triglav
Vsi komentarji

FORUM PZS

Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov spletne.strani@pzs.si.
Dodajanje in pisanje sporočil v forum PZS je omogočen le registriranim in prijavljenim uporabnikom spletne strani PZS.

Odstopna izjava

Pavel Škofic: nedelja, 15. junij 2014, ob 13.30 uri; ogledov: 4542

 ODSTOPNA  IZJAVA

 

Dne 12. 01. 2013 sem bil s strani Skupščine PZS na predlog predsednika imenovan v Delovno skupino za pripravo programskih vodil PZS.

Poskušal sem se aktivno vključiti v reševanje problematike tekmovalnih športov v okviru PZS. Rezultat ne ustreza mojim kriterijem za upešno delo. To je prvi vzrok za odstop.

V času delovanja v PZS sem ugotovil, da zapisana pravila (Staut in pravilniki) ne veljajo vedno. Veljajo le takrat, ko njihova določila ustrezajo vodilnim.  Zakaj bi torej pisali neka programska vodila in ustvarjali dodatne dokumente, če pa se že obstoječi uporabljajo popolnoma selektivno.  Dodatni papirji bodo ustvarili le še večjo zmedo.

Pred dnevi sem dobi dopis s KŠP, da morajo društva pooblastiti posameznika, ki sme vložiti pritožbo zoper delo sodnikov. To je le še ena dodatna birokratska ovira, ki bo sodnikom omogočala še bolj mirno spanje in počenjanje še večjih neumnosti. Ali smo naredili kakšno olajšavo za ogoljufane tekmovalce? Nismo! Pa so tekmovalci bistvo vsega in ne sodniki.  In recimo, da tako poblastilo napišemo. Komu se bo pooblaščenec identificiral? Po mojem prepričanju so sodniki brez licenc. Če bi se namreč načelnik KŠP v skladu z desetim členom Pravilnika KŠP izločil iz glasovanja, IO ne bi mogel sprejeti sklepa o podelitvi licenc. Formalno so torej sodniki brez licenc in nekdo tak bo pregledoval pooblastila. To je bedasto še za kakšno banana republiko.

Zapisnik zbora načelnikov ni napisan čeprav so minili vsi roki. Komu mar? Kljub temu, da torej sploh nimamo finančnega plana za 2014 so po mojih podatkih reprezentancam pobrali še nekaj denarja. Kako je to možno? Kdo to potrjuje in v skladu s katerimi predpisi. Na zadnji tekmi državnega prvenstva v Logu najboljših ni bilo, ker so ljudje odgovorni za pripravo koledarja brcnili v temo. Pa nihče ne bo odgovarjal in nihče ne bo dobil rdečega kartona. Za reprezentante ni denarja, za neumnosti pa je?!

To je skupaj z zapisanim na forumu drugi vzrok za moj odstop. Ne želim biti v nobenem organu, ki take stvari mirno gleda.

Z današnjim dnem odstopam z mesta, ki mi ga je zaupala Skupščina PZS. Zahvaljujem se za izkazano zaupanje in upam, da se bodo razmere kdaj uredile do nivoja, ki si ga PZS zasluži.

 

Pavel Škofic


Odgovori

Oddaj svoj odgovor >>
Pavel Škofic: četrtek, 14. avgust 2014, ob 13.12 uri
Pred dnevi smo dobili obvestilo, da je tekma za državno prvenstvo na Logu prestavljena na začetek oktobra. Ko smo na zboru načelnikov zahtevali, da se to tekmo premakne na drug termin, ker se je prvotni prekrival z Rock Mastrom v Arcu, nam je bilo rečeno, da je to nemogoče. Vzrok prestavitve so nedokončana dela. Naključne spremembe so včasih boljše od načrtovanja s pomanjkanjem zdrave pameti.
Še vedno nisem dobil pojasnila, v čem je moj pogled na porabo sredstev za delo reprezentanc napačen. Zato sem za pojasnilo zaprosil kar oba investitorja - ministrstvo in fundacijo. Upam,da bomo odgovor lahko videli v doglednem času.
Med tem pa morajo člani mladinske reprezentance za zastopanje svoje države na tekmi v sosednji Avstriji (odsotni bodo 3 dni) prispevati 150 Eur. Poznam plezalca, ki je za en mesec plezanja v Španiji z vsemi stroški zapravil slabih 400 eur. Poskusite si preračunati, kako bodo plezalci zapravili 50 Eur na dan, če si bodo kuhali sami in spali v poceni apartmajih, pri prevozu pa je treba plačati le gorivo. Verjetno s tem pokrivajo še stroške trenerjev. Pri tem se zopet pojavlja vprašanje - kam gre denar namenjen za priprave in tekmovanja reprezentanc?

Pavel Škofic

Pavel Škofic: četrtek, 9. oktober 2014, ob 12.24 uri
Pred nekaj dnevi (tri mesece in pol po objavi tega odstopa) sem s strani vodstva PZS dobil prošnjo, naj napišem odstopno izjavo naslovljeno na organe PZS. Še nekaj dni pred tem je prišlo na Planinsko društvo Radovljica vprašanje, v čigavem imenu postavljam neprijetna vprašanja. To sta torej glavna problema PZS. Laži in sodniško izživljanje nad tekmovalci, očitno premajhen proračun reprezentanc glede na zagotovljena namenska sredstva in cel kup drugih vsebinskih vprašanj pa mirno ostajajo ob strani.
Pri tem je zanimivo, da v vsem tem času ni nihče pomislil, da bi bilo morda dobro pripraviti kakšen konkreten odgovor na moja vprašanja in razmišljanja. Dobil sem sicer odgovor predsednika PZS in načelnika KŠP, ki pa se na daleč izogibata čemurkoli konkretnemu.
Cel kup črnila se preliva zaradi nekonkretnosti slovenske kandidatke za EU komisarko. Pa ni čisto nič manj konkretna kot vodilni iz PZS in KŠP. Očitno nam je mlatenje prazne slame v krvi. 
Sedaj je jasno, da je bil moj odstop iz takoimenovane Delovne skupine .... edina možna poteza. Če se neka skupina ne more spopasti z očitnimi problemi in rabi 3 mesece in pol, da se zave odstopa enega od članov, potem je nekaj očitno narobe.

Pavel Škofic  
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje v forumu


Išči v temi

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
Stanje v gorah
Dejavnosti
Splošno
Spletna stran PZS
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih