sobota, 6. junij 2020
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

05.06.2020 13:38
Bojan Mavri
Karte LOCUS
Forum
Zadnji komentarji
08.05.2020 23:07
Zlatko Drnovšek
Vsi komentarji

FORUM PZS

Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov spletne.strani@pzs.si.
Dodajanje in pisanje sporočil v forum PZS je omogočen le registriranim in prijavljenim uporabnikom spletne strani PZS.

Mlatenje prazne slame

Pavel Škofic: sobota, 11. oktober 2014, ob 10.33 uri; ogledov: 3339

RAZMIŠLJANJE O ODGOVORU NAČELNIKA KŠP

 

8. oktobra sem prejel odgovor načelnika KŠP, gospoda Aleša Pirca, posredovanega preko PZS. PZS sem zaprosil, da ga objavijo na spletni strani. Odgovora sem se razveselil, saj sem pričakoval, da bo v njem kaj konkretnega. Pa ni bilo nič. Bilo je zelo podobno pisanju njegove žene v primeru napačnih sodniških odločitev. Glede na anekdoto o odvisnosti predsednika od njegove žene se najprej sprašujem ali je odgovor njegov ali ženin. Sam bi se glede na mlatenje prazne slame v njem nagibal kar k drugi  možnosti.

Mnogo načelnikov nas je blo priča izjavi te gospe, da je bila ustanovljena komisija za razreševanje sodniških napak v primeru ene od naših tekmovalk. Izkazalo se je, da ta komisija ni bila ustanovljena. Izjavljala je, da v sodniških odločitvah v tem primeru ni bilo napak, pa se je kasneje izkazalo, da je bilo narobe skoraj vse. 

Zelo splošno zapisane zadeve z dvomom v resnicoljubnost dejansko nimajo nobene vrednosti. Ampak tako pri nas funkcioniramo in to poskušamo izvoziti tudi v EU. Odgovori slovenske kandidatke za komisarko v EU so mnogo bolj konkretni od odgovora pod katerega je podpisan načelnik KŠP, pa so jo gladko zavrnili. Nad tem bi se morali vsi vsaj malo zamisliti.

V omenjenem odgovoru je zapisano, da so mladinci vedno plačevali kotizacije za mednarodne tekme in da je to čisto normalno. Sam se s tem pač ne strinjam. Ti tekmovalci in njihovi starši bi morali tak dogodek videti kot nagrado za dobro delo, ne pa kot sorazmerno visoko denarno kazen. Ta kotizacija je nepotrebna dokler iz proračuna prihajajo sredstva namenjena delu reprezentanc. Tisti, ki ustvarjajo rezultate, naj bodo nagrajeni, kotizacije pa naj plačujejo tisti, ki delajo neumnosti in se skrivajo za papirji. Zanimivo je, da ob rasti športnega plezanja število tekmovalcev v državnem prvenstvu upada. Zanimivo je, da odgovorni ne zmorejo zapisati niti kratkega poročila s teh tekem z omembo najboljših. Ali je morda tak odnos v povezavi  s sodniškimi neumnostmi kriv za nizko zanimanje za tekme DP?

Mene še vedno konkretno zanima, zakaj v skladu s pravilnikom v proračun obeh reprezentanc ne gre 85% namenskih sredstev ampak le dobra polovica. Pri tem me ne zanima prav močno, ali so dosedanji inšpekcijski pregledi pokazali kakšne pomanjkljivosti. Če kdorkoli samo malo gleda TV, sigurno pozna množico zgodb, kjer je bilo vse v najlepšem redu, dokler ni počilo. Dve leti se je govorilo o kupovanju vozniških dovoljenj, pa inšpekcije niso odkrile nobene napake.

Prav tako me ne zanima jamranje o tem, da je večina načelnikov zadovoljna s finančnim planom in finančnim poročilom in da sem siten samo jaz. Večina ljudi je bila izjemno zadovoljna s tezo, da je Zemlja ploščata in so nasprotnike te teze celo požigali. Pa Zemlja kljub vsemu ni ploščata. Vrednost večinskega mnenja je lahko včasih zelo vprašljiva. Saj ne trdim, da imam glede vsega prav. Izražam le svoje mnenje in postavljam vprašanja.

Situacijo lahko razreši le ena aktivnost. KŠP naj da na razpolago natančno specifikacijo porabe sredstev za delo reprezentanc vključno s pripadajočimi pogodbami obdelanimi na način, ki jih predpisuje zakon o informacijah javnega značaja. Na osnovi teh podatkov bomo lahko zelo hitro zakjučili, koliko je vredno mlatenje prazne slame pod katero je podpisan načelnik KŠP. Če teh podatkov ne bo po tej poti, bom do njih pač poskušal priti na druge legitimne načine.

 

Pavel Škofic


Odgovori

Oddaj svoj odgovor >>
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2020

Iskanje v forumu


Išči v temi

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
Stanje v gorah
Dejavnosti
Splošno
Spletna stran PZS
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih