torek, 19. september 2017
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

FORUM PZS

Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov spletne.strani@pzs.si.
Dodajanje in pisanje sporočil v forum PZS je omogočen le registriranim in prijavljenim uporabnikom spletne strani PZS.

Jota ali kislo zelje?

Andreja Erdlen: nedelja, 7. maj 2017, ob 20. uri; ogledov: 2142
Nekajkrat se mi je zgodilo, da sem naročila v planinski koči joto, dobila pa sem kislo zelje z nekaj fižolčki. Na ta način se resnično zlorablja ime za juho, ki je sestavljena iz kislega zelja (ali kisle repe), krompirja in fižola. Menim, da bi morali oskrbniki ali najemniki bolj spoštovati slovensko kuhinjo, saj je jota - če je pripravljena tako, kot je treba, resnično zelo dobra zadeva. Ja, tudi kislo zelje ni slabo - ampak povejmo, kaj je kislo zelje in kaj je jota. Morda bi bilo potrebbi ime jota resnično zaščititi. In vselej, ko naročimo joto, vprašati, kaj je pravzaprav to. 

Odgovori

Oddaj svoj odgovor >>
Aljaž Černe: torek, 6. junij 2017, ob 20.30 uri

Napišite, v kateri koči se vam je to zgodilo, mogoče se bo pa glas razširil do tam in bo kaj bolje.
LP

Andreja Erdlen: četrtek, 8. junij 2017, ob 21.30 uri
Na Uskovnici je bila takšna jota nazadnje. Sicer po navadi jote več ne naročim, ker je bolj ali manj povsod enako. Škoda.
Ivan Praprotnik: torek, 13. junij 2017, ob 10.09 uri
Če se pred naročilom pozanimaš malo o tem, kaj imajo na jedilniku, kako je pripravljeno, potem ni težav. Star pregovor pravi:kdor jezika špara kruha strada .
Meta Štrukelj: ponedeljek, 19. junij 2017, ob 15.21 uri

… da ne bomo samo nergali: v soboto sva v Koči pri Jelenovem studencu nad Kočevjem jedla tako dober pasulj, kot ga v lokalu še nisem. Tudi sicer je okolica koče zelo prijetno urejena, da ti srce zaigra. Seveda je po tovrstni hrani dobro imeti nekaj prostora okrog sebe, ampak ni bilo prehudo. Zato sva se strmo vzpela še na Mestni vrh in potem prav ležerno prištorkljala do izhodišča, da v avtu ni bilo več problemov. Priporočam.

Uroš Čotar: sobota, 1. julij 2017, ob 13.46 uri
Včeraj na Kamniškem sedlu je bila jota čisto spodobna. . Jaz sicer dodam še ječmen, a tudi brez je OK.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2017

Iskanje v forumu


Išči v temi

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
Stanje v gorah
Dejavnosti
Splošno
Spletna stran PZS
 
Planinska zveza Slovenije
Dvorakova 9, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija Splošni pogoji delovanja O avtorjih