sobota, 22. januar 2022
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
Vsi komentarji

FORUM PZS

Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov spletne.strani@pzs.si.
Dodajanje in pisanje sporočil v forum PZS je omogočen le registriranim in prijavljenim uporabnikom spletne strani PZS.

Bavški Grintavec - iz doline Bavšice

IZTOK JAKSETIČ: ponedeljek, 28. avgust 2017, ob 7.44 uri; ogledov: 4533

Bil na vrhu Bavškega Grintavca v soboto, 26.8.2017. Izhodišče dolina Bavšice mimo planine Bukovec, čez Kanjsko sedlo na vrh in potem preko Malega Grintavca nazaj proti Planini Bukovec in po soteski Tesna nazaj na izhodišče.
Pot čez Kanjsko sedlo je po mojem skromnem mnenju ZELO(!) nevarna in ni za slabo pripravljene hribolaznike! Samovarovalni komplet zelo zaželen, čelada pa sploh!
Glede na to, da je pot čez Kanjsko sedlo zaprta že od lanskega julija in zaradi splošne nevarnosti bi morali na tej poti FIZIČNO preprečiti prehod, dokler se le-ta ne sanira. Konec koncev je gora vpisana v Razširjeni slovenski planinski poti!

Za poplačilo vsega truda, ki si ga vložil v to, da si prišel na vrh, seveda ni nikjer žiga! Super, fino! Zanima me, koliko mesecev, let se že ve za vse te pomanjkljivosti, pa se ne premakne prav nič?!

Bolj kot na vse to, pa sem razočaran nad stanjem poti od vrha po grebenu do M. Grintavca in potem naprej v dolino Bavšice. Namreč, stanje markacij je milo rečeno KATASTROFALNO! Dvomim, da so bile kaj obnovljene v tem stoletju. Če že najdeš kakšno, je le-ta v zelo slabem stanju, barve zbledele, veliko se jih je zgubilo zaradi raznoraznih podorov skal itd. Sam sem najmanj 3x zašel iz smeri. Šele po večih poskusih in pogledih iz več smeri sem uspel najti dostojno označbo, ki me je peljala naprej. In to ob sončnem vremenu! Kaj bi šele bilo, če bi se pojavile meglice...???
Naj povem, da so označbe v Kamniško Savinjskih alpah lahko vzor, kako se označuje poti. O kakršnih koli križiščnih tablah pa lahko v tistem predelu le sanjamo.

Si pridružujem mnenju sokomentatorja na forumu hribi.net, ki je zapisal naslednje:

"Danes, 27.8.2017 bil na vrhu Bavškega Grintavca, o žigu na vrhu ne duha in sluha. Pot iz Soče katostrofalno označena, sramota za društvo, ki jo vzdržuje."


Odgovori

Oddaj svoj odgovor >>
Igor Mlakar: sobota, 2. september 2017, ob 0.01 uri
Žig je bil odlomljen in poškodovan bo pa nameščen ob akciji popravila zaprtega dela poti.I tak vsi vedo kaj bi se moralo jih je pa izredno malo da bi se ponudili v pomoč
Za ostali del pot v Sočo pa se obrnite po nasvet na predsednika PD,ki je skrbnik,markacisti so prostovoljci in radi delajo,da ob prostem času vlagajo orodje in material  ter gorivo na svoje stroške v poti je pa malo preveč,hkrati pa dobivajo le graje?Prepričan sem da bodo markacisti uredili tudi to pot,vseh pa ni možno naenkrat sploh če so take kot po Grintavcu.Morda si pa nekateri GV tako pripravljajo službo kdo ve?

Pa srečno na vseh poteh
IZTOK JAKSETIČ: ponedeljek, 4. september 2017, ob 12.48 uri

G. Igor Mlakar, hvala za vaš odgovor. Vse drži, kar ste napisali. Zaradi vsega zapisanega se mi zastavlja vprašanje, na katerega bi morala odgovoriti PZS Slovenije. Glede na dejstvo, da je omenjeni vršac in verjetno še kakšen v takšnem bednem stanju, na trasi Slovenske planinske poti, bi morala pač Planinska zveza Slovenije poskrbeti, da so poti v gore varne, dobro vzdrževane in dobro označene. Seveda morajo zato biti planinska društva vsaj minimalno finančno preskrbljena, ne pa da je vse to skupaj na prostovoljni bazi posameznikov, če hočete, največjih entuziastov, ki, kot piše g. Mlakar, plačujejo material iz lastnih žepov, poleg tega pa uporabljajo še svoje orodje!
To je pa po mojem mnenju nedopustno in vredno vsakršnega obsojanja, saj se bi moralo že iz naslova članarine PZS nabrati kar dobršen del denarja, ki pa se očitno namenja za druge dejavnosti.

Če bo takšno stanje še v naprej, bo pa najbolje, če se vsi nevarni dostopi do gora fizično zaprejo do končne razrešitve, ki pa očitno na žalost ni vidna v bližnji prihodnosti???

Branko Jensterle: ponedeljek, 3. avgust 2020, ob 18.27 uri
Ejte, pot na BG preko sedla Kanje je zaprta še zdaj. Aktiven odlom zahodnega grebena, veliko materiala čaka da zgrmi dol. zato res ogromna previdnost in velike alpinistične izkušnje gredo lahko ta gor
Branko.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje v forumu


Išči v temi

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
Stanje v gorah
Dejavnosti
Splošno
Spletna stran PZS
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih