sobota, 15. maj 2021
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 
 Prijava / registracija  Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

Forum
Zadnji komentarji
03.05.2021 11:24
Janez Juvan
Franci Savenc
Vsi komentarji

FORUM PZS

Objave v Forumu PZS izražajo stališča posameznikov, za katere Planinska zveza Slovenije ne prevzema nobene odgovornosti. PZS si pridružuje pravico, da neprimerne objave briše in pri ponavljajočih kršitvah posamezniku tudi onemogoči nadaljnje dodajanje objav. Prosim, da morebitne žaljive objave ali objave, ki so po vašem mnenju v nasprotju z zakonodajo, prijavite na el. naslov spletne.strani@pzs.si.
Dodajanje in pisanje sporočil v forum PZS je omogočen le registriranim in prijavljenim uporabnikom spletne strani PZS.

Vodnikov dom - prenočevanje

Anton Rajh: torek, 2. oktober 2018, ob 18.09 uri; ogledov: 3189
Dne 26.9.2018 sva s prijateljem prišla  popoldan na Vodnikov dom prenočit. Naslednji dan sva bila namenjena na Mišelj vrh. Ob prijavi za prenočišče sem bil neprijetno presenečen. Oskerbnik je sicer pregledal članske izkaznice in osebne izkaznice zahteval je pa polno priporočeno ceno brez popusta za člane planinskega društva. Protestiral sem, začel se je neprijazno dret in nič ni hotel slišati, da nama da skupna ležišča rekoč, da je vseeno, za vsako ležišče računa polnih 20€ plus 1 € za turistično takso.V vednost : polna priporočena cena je 20€, za člane polovica t.j. 10€.
Kje je tu sedaj Planinska zveza? aje v fazi razpada - nihče nič ne reagira na tako predrzno nastopanje oskrbnika. A so hribi njegovi? A je Vodnikova koča oskrbnikova? Vsem planincem odsvetujem prenočevanje v Vodnikovem domu zaradi neprijaznosti in oderuštva oskrbnika. Anton Rajh

Odgovori

Oddaj svoj odgovor >>
Administrator PZS: sreda, 3. oktober 2018, ob 15.01 uri
Spoštovani,

Gospodarska komisija PZS resno vzame vsak primer oz. sum primera kršitve dogovorjenih cen za prenočevanje. O vašem zapisu sem tako že obvestil strokovnega sodelavca PZS, ki pokriva področje planinskih koč. O vašem primeru bo obvestil vodstvo društva, ki gospodari z dotično kočo ter po potrebi ustrezno ukrepal.

Sicer pa lahko na elektronski naslov gospodarska.komisija@pzs.si pošljete kopijo računa, s katero lahko dokazujete preveč zaračunano prenočevanje. Tudi v prihodnje se lahko ob podobnih primerih obrnete direktno na Gospodarsko komisijo PZS, čeprav upam, da to ne bo potrebno.

S planinskimi pozdravi!
Anton Rajh: četrtek, 4. oktober 2018, ob 9.34 uri
Spoštovani g. Administrator! Zamerim vam, da se pojavljate na tem forumu inkognito pod nekim nazivom administrator. Naveličan sem teh večnih" bomo preverili". Goljufije so se pojavljale že lani in predlani, odgovarjali ste spodobnimi floskulami, naredili niste pa čisto nič. Draga PZS stvari so vam že davno ušle iz rok.Kako si lahko predstavljam predrznost oskrbnika koče rekoč: za mene je vseeno kje spite, cena je 21€ skupaj sturistično takso, ne gledenatop ali imate planinsko izkaznico ali ne. Oskrbnik je izjavil, da so vse koče na podnožju Triglava skupaj sklenile in nastavile enako ceno. Za kočo na Doliču trdim, da so še slabši od Vodnikovega doma. Dne 11.9.2018 nas se je šestorica napotila na Triglav. Na ta dan smo prenočili v koči na Doliču. Vzeli smo polpenzion za 34€. En par je bil brez planinskih izkaznic in to jih je stalo še 7 € več. Če si zamislite izjavo oskrbnika na Vodnikovem domu  poraja sledeče vprašanje: okrog Triglava so naslednje koče: Koča na Doliču, Vodnikov dom, Planika, Kredarica, Koča na Prehodavcih, Koča na sedmerih jezerih in Koča Valentina Staniča. Vsi so imeli cene na istem nivoju in vi niste o tem nič vedeli. Koga vlečete za nos? A ima smisel plačevati planinsko članarino, če mi to v koči popolnoma nič ne koristi? Kakšna krovna planinska organizacija pa ste , če cenik uslug v planinskih kočah  samo priporočate.  Moram pripomniti, da sem letos nekajkrat prenočeval v Avstrijskih kočah. Vse koče imajo enak veljaven cenik, ki seveda ni priporočilo ampak predpis. Nihče si tega ne tolmači po svoje ampak spoštujejo predpis. Za zaključek bi vas samo opozoril na to: če nameravate še naprej igrati brezzobega tigra bo najbolje, da PZS razpustite.
Anton Rajh
Dušan Prašnikar: torek, 9. oktober 2018, ob 10.07 uri
Spoštovani,

Planinska zveza Slovenije ima od leta 2017 sprejete Priporočene cene prenočevanja in osnovne oskrbe v planinskih kočah, kar je objavljeno na  https://www.pzs.si/vsebina.php?pid=17. Gospodarska komisija ugotavlja, da koče v letu 2018 niso imele višjih cen od sicer najvišjih priporočljivih in tudi komisija ni prejela nobene uradne pritožbe v ta namen.

Za nočitev v koči I. kategorije (kar so vse koče v okolici Triglava) v sobi 3-6 postelj je cena 25,50 €, s članskim PZS popustom je ta cena 17,85 €. Za nočitev na skupnih ležiščih nad 12 postelj je cena 21 €, s članskim popustom 10,5 €. V primeru, da obiskovalec nima lastne posteljnine, lahko koča zaračuna še strošek za uporabo posteljnine. Višino določi upravljalec koče sam in mora biti objavljena na ceniku, v veliko primerih je to znesek 2,5 €. Z novo zakonodajo pa so koče dolžne vseh obiskovalcem zaračunavati tudi turistično takso v višini, kot je sprejeta  v občini, kjer se koča nahaja. V kočah so dolžni upoštevati članski popust vsem, ki se izkažejo z lastno člansko izkaznico s plačano članarino za tekoče leto.

Vašo pritožbo je vodstvo PD Srednja vas Bohinj, ki je lastnik Vodnikovega doma na Velem polju, obravnavalo in ugotovilo, da je bila nočitev zaračunana v skladu s priporočljivmi cenami PZS.

V kolikor ugotavljate, da vam je bilo vseeno zaračunano preveč, prosimo pošljite kopijo računa na Gospodarsko komisijo (kar je običajen postopek, če se kdo čuti oškodovanega).
V upanju na prihodnje dobro počutje v planinskih kočah (kar vključuje tudi korekten odnos oskrbnikov), vas lepo pozdravljamo!

Dušan Prašnikar
strokovni sodelavec gospodarske komisije
mirko bosnak: ponedeljek, 29. oktober 2018, ob 9.37 uri
pa ne se zanašat na PZS ker od njih ne bo in ni bilo nikoli nič, edino kar so spremenili je iz "najvišje dovoljene cene" v "najvišje priporočene cene" in sedaj nimajo nobenega problema več. To je slepo črevo slovenskega planinstva, ki mastno pobira denar od članstva, vse pa gre rapidno navzdol, sem takoj za ukinitev in naj si poiščejo redne službe, ne bojo do  malice. Par let sem redno sporočal goljufije iz koč, iz PZS so se mi vedno vljudno zahvalili, tu pa se je tudi vse končalo. Oskrbniki to vedo, zato pa harajo kakor jim paše. PZS mora vse te modele razgnatio in zaposliti ozek strokovni štab, ki bo sprejel jasne in stroge  pravilnike ki bodo vsebovali tudi sankcije za neupoštevanje. Organizacija pa se kar redi, en drugega not spravljajo v mirno službico.

NIČ OD NIČ, SRAMOTA.
mirko bosnak: ponedeljek, 29. oktober 2018, ob 9.40 uri
in Prašnikar spet "upa", upajo že vsa leta in si ne pridejo gor, da brez sankcij proti goljufom ne bo nič, upanje je ku...
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje v forumu


Išči v temi

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise
Stanje v gorah
Dejavnosti
Splošno
Spletna stran PZS
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih