nedelja, 21. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

SPOROČILA ZA MEDIJE  

29. 5. 2015, ogledov: 11228

Izšli Vozni redi v Alpah 2015

Že sedmo leto zapored CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp, skupaj s partnerji izdaja knjižico Vozni redi v Alpah, ki ponuja pregled voznih redov slovenskih železnic, avtobusov, lokalnih prevoznikov in izposoje koles na območju slovenskih Alp in delu avstrijske Koroške ter bo v tiskani obliki predstavljena na 6. dnevu Alpske konvencije v Mojstrani. Želja po spodbujanju trajnostne mobilnosti je v Sloveniji vedno večja in zavedanje, da uporaba javnega potniškega prometa prispeva k čistejšemu okolju, nam daje motivacijo, da postanemo del sprememb.

Knjižica Vozni redi v Alpah, ki jo skupaj še z 21 partnerji pripravlja CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp in je že na voljo v elektronski obliki, se v tiskani izdaji predstavi jutri, 30. maja 2015, na 6. dnevu Alpske konvencije v Mojstrani. Samoiniciativno se zadnjih sedem let združimo deležniki, ki prepoznavamo trajnostno mobilnost kot rešitev za promet v občutljivem alpskem prostoru. Letos smo združili moči CIPRA Slovenija, Stalni sekretariat Alpske konvencije, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Planinska zveza Slovenije, Triglavski narodni park, TIC Ljubljana, TIC Kranj, TIC Radovljica, Turizem Bled, Turizem Bohinj, LTO Kranjska Gora, LTO Bovec, LTO Sotočje, TIC Idrija, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, TIC Jesenice, Turizem Škofja Loka, Javni zavod SPOTUR Slovenj Gradec, TIC Logarska dolina, TPIC Tržič, Kärnten Bus GmbH in TIC Jezersko.

S priročno knjižico, ki bo izšla v slovenski in angleški različici v skupni nakladi 5000 izvodov, povečujemo uporabo javnega potniškega prometa, ki je primerna tako za turista kot domačina. Vsebuje pregled voznih redov vseh linij avtobusnega in železniškega prometa, žičnic in ladje na območju slovenskih Alp in v delu Avstrije. Novost v letošnji izdaji je tabela izposoje koles, s katero želimo poudariti pomen kolesarskega udejstvovanja v prometu.

Knjižici sta na voljo pri vseh partnerskih organizacijah, poleg tega pa tudi v elektronski obliki na spletnih straneh CIPRE Slovenija, Planinske zveze Slovenije in drugih partnerjev. Dostopna je tudi preko QR kode. Tiskana oblika bo predstavljena 30. maja na Dnevu Alpske konvencije v Mojstrani in dostopna pri vseh partnerskih organizacijah od začetka junija 2015 naprej.

Uporaba javnega potniškega prometa je na območju Alp še vedno slabo prepoznavna, zato bi bila vaša medijska objava o knjižici nadvse dobrodošla, saj boste tako neposredno pripomogli k večji ozaveščenosti, varovanju okolja in hkrati k izboljšanju turistične ponudbe.

PDF Vozni redi v Alpah 2015 (987 KB)
PDF Timetables in the Alps (1 MB)

O občutljivosti Alp in skupnih prizadevanjih za trajnostni razvoj in prijazno obiskovanje alpskega prostora smo pretekli torek, 26. maja, obširno spregovorili tudi na novinarski konferenci Ministrstva za okolje in prostor RS, Triglavskega narodnega parka in Planinske zveze Slovenije. Predstavili smo tudi za obiskovalce brezplačen program 6. dneva Alpske konvencije, ki od danes do nedelje, 31. maja 2015, pod sloganom Po alpskih dolinah s kolesom in peš – iz Mojstrane v Krmo, Vrata in Radovno! vabi v Mojstrano. Prav zdaj se začenja posvet na temo izzivov gorskih in obmejnih območij, jutri pripravljamo vodene planinske pohode do Pocarjeve domačije v dolini Radovne ali po poti Triglavske Bistrice v dolini Vrata, rekreativno kolesarjenje v Krmo in bogat spremljevalni program pri Slovenskem planinskem muzeju, v nedeljo pa še planinski pohod na Dovško babo. Program je na voljo na tej povezavi.

Dodatne informacije:
Urška Erman, CIPRA Slovenija, 040 458 389, slovenija@cipra.org
Manca Čujež, predstavnica PZS za odnose z javnostmi, 040 352 665, pr@pzs.si
Tina Markun, predstavnica TNP za odnose z javnostmi, 041 874 418, tina.markun@tnp.gov.si

 

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.

Iskanje med sporočili


Datum  

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise

Kontaktna oseba
Predstavnica PZS za odnose z javnostmi:
Manca Ogrin
T: + 386 (0)40 352 665
E: pr@pzs.si
IZBERI
Znaki in logotipi
Kontaktna oseba
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih