ponedeljek, 22. julij 2024
PRIJAVI SE
E-naslov
Geslo
zapomni si me [shrani piškotek]
REGISTRACIJA PRIJAVA
Pozabljeno geslo 

Planinske koče – rezervacije
 Prijava na E-novice  English language
POIŠČI

SPOROČILA ZA MEDIJE  

Prikazano: 621 - 640 od 796 zapisov
Stran  <<   <   31   32   33   34   35   36   37   38   39   40 
30. 9. 2013, Odprta nova planinska pot na Razor

Nadelan nov odsek planinske poti na Razor (2601 m) s sedla Planja (2349 m). Planinska pot na vrh Razorja (2601 m) v Julijskih Alpah, ki je bila zaprta od začetka julija zaradi večjega odloma na vrhu tik ob poti in je v spodnjem delu ogrožal planince s padajočim kamenjem, je bilo potrebno prestaviti na varnejšo lokacijo.
23. 9. 2013, Odprtje razstave fotografij Vikija Grošlja: Velikani Himalaje

14 osemtisočakov v filmih, v knjigi in na fotografijah: RTV Slovenija in Planinska zveza Slovenije vas v ponedeljek, 30. septembra 2013, ob 15. uri vabita na odprtje razstave fotografij Velikani Himalaje alpinista, pedagoga in pisatelja Vikija Grošlja. Vljudno vabljeni!
21. 9. 2013, Mina Markovič SREBRNA na tretji tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju 2013

Danes, 21. septembra 2013, se je v belgijskem Puursu zaključila tretja letošnja tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC, na kateri je nastopila tudi slovenska reprezentanca v športnem plezanju in s srebrom Mine Markovič dosegla nov uspeh. Mina brani letos dvakratni zaporedni naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji.
2. 9. 2013, Na pot odhaja alpinistična odprava PZS \'PHOLA GANGCHEN 2013\' s slovensko mladinsko alpinistično reprezentanco

V nedeljo, 8. septembra 2013, z letališča Jožeta Pučnika na Brniku na pot odhaja alpinistična odprava Planinske zveze Slovenije, ki jo sestavljajo člani slovenske mladinske alpinistične reprezentance (SMAR) z vodjo Markom Prezljem na čelu. Njihov glavni cilj je vzpon v alpskem slogu po novi, prvenstveni smeri na sedemtisočak Phola Gangchen ali Molamenqing (7661 m) v Tibetu, Himalaji.
23. 8. 2013, Mednarodni tabor - preživljanje prostega časa v naravi

Planinska zveza Slovenije bo od 25. 8. do 3. 9. 2013 na Šenkovi Domačiji na Zgornjem Jezerskem gostila 35 mladih iz sedmih evropskih držav. Projekt z naslovom Izberi naravo (Ditching the wifi for the wildlife) je nastal iz ideje o aktivnem preživljanju prostega časa v naravi. Mednarodno dimenzijo omogoča glavni financer projekta, evropski program Mladi v akciji.
23. 8. 2013, Marjan Zupančič, rekorder Slovenske planinske poti - INTERVJU

Gorski tekač Marjan Zupančič, ki je 15. avgusta 2013 ob 6. uri startal po Slovenski planinski poti od Maribora do Ankarana, da izboljša rekordni dosežek Klemna Trilerja iz lanskega leta, je v četrtek, 22. avgusta 2013, po 7 dneh 14 urah in 44 minutah pritekel v Anakaran in postavil nov rekord Slovenske planinske poti ter s tem tudi mejnik gorskih ultra-tekov. Marjan je tekel po trasi Slovenske planinske poti, ko je imela 69 kontrolnih točk (danes jih ima 75) - tako kot lansko leto Klemen Triler, saj je namreč želel izboljšati Trilerjev rekord.
21. 8. 2013, Bron za Domna Škofica na Mladinskem svetovnem prvenstvu v težavnosti + IZJAVI

Mladinsko svetovno prvenstvo v težavnostnem plezanju 2013 se je včeraj zaključilo z novo medaljo za Slovenijo, ki ji jo je znova priplezal Domen Škofic, trenutno naš najboljši šp. plezalec v moški konkurenci. Sicer pa je Slovenijo zastopala petčlanska mladinska reprezentanca v šp. plezanju pod vodstvom selektorja Boruta Kavzarja.
12. 8. 2013, Zmaga Mine Markovič na tekmi svetovnega pokala v težavnosti in Mladinsko svetovno prvenstvo v Kanadi ta teden

Ta konec tedna je v avstrijskem Imstu potekala druga letošnja tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju Mednarodne zveze za športno plezanje IFSC, na kateri je nastopila tudi slovenska reprezentanca v športnem plezanju in z zmago Mine Markovič dosegla nov uspeh. Mina brani letos dvakratni zaporedni naslov skupne zmagovalke svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji. Mladi pa bodo teden tekmovali na mladinskem svetovnem prvenstvu v težavnosti, pričakovanja velika.
9. 8. 2013, Odprta planinska pot s Kriških podov prek sedla Planja na Vršič, Razor ostaja zaprt

Spoštovane novinarke, spoštovani novinarji, obveščamo vas, da je v Julijskih Alpah znova odprta planinska pot Pogačnikov dom na Kriških podih (2050 m)-sedlo Planja (2349 m)-Mlinarica (2000 m), ki je tudi del Slovenske planinske poti. Še vedno pa obstaja velika nevarnost padajočega kamenja in je ob prehodu potrebna velika previdnost. Planinska pot na Razor (s sedla Planja na vrh) ostaja ZAPRTA.
7. 8. 2013, Ogenj v Alpah 2013: odstranjevanje zarasti na planini Velo polje in filmski večer v Bohinju

Spoštovani, CIPRA Slovenija, društvo za varstvo Alp, Triglavski narodni park in Planinska zveza Slovenije v sodelovanju s Turizmom Bohinj in Krajevno skupnostjo Studor-Stara Fužina ob mednarodnem dogodku Ogenj v Alpah vabijo na filmski večer v soboto, 10. avgusta 2013, ob 20.30, pred kulturnim domom v Stari Fužini v Bohinju. Obiskovalci si bodo lahko ogledali filma Planšarstvo v Bohinju: Pašna srenja Studor-Stara Fužina (1979) in Sfinga (2011). Projekcija filmov bo na prostem, v primeru slabega vremena pa v dvorani kulturnega doma.
5. 8. 2013, ZMAGA Mine Markovič na svetovnih igrah v Kolumbiji

Včeraj, 4. avgusta 2013, se je na SVETOVNIH IGRAH v kolumbijskem mestu Cali končala tekma v težavnostnem plezanju z zmagoslavjem Slovenije. Na tekmi sta nastopila naša najboljša športna plezalca - Mina Markovič in Domen Škofic - Mina pa je dosegla ZMAGO in zlato medaljo. Domen se je uvrstil v finale in dosegel 8. mesto.
2. 8. 2013, Dr. Julius Kugy združuje ljudi še danes, 60 let od postavitve Kugyjevega spomenika

Danes, 2. avgusta 2013, je v Trenti pri Kugyjevem spomeniku, na tej markantni točki Julijskih Alp, potekala slovesnost ob 60-letnici postavitve spomenika dr. Juliusu Kugyju, velikemu prijatelju Julijskih Alp, kateremu je Planinska zveza Slovenije ob 60-letnici slovenske planinske organizacije postavila spomenik 3. avgusta 1953.
1. 8. 2013, Slovenska planinska pot praznuje 60 let

Danes, 1. avgusta 2013, 60. rojstni dan praznuje Slovenska planinska pot, najdaljša in najbolj priljubljena vezna pot v Sloveniji. Je tudi najstarejša vezna pot tako v Sloveniji, Evropi in tudi tovrstna vezna pot na svetu. Nastala je na pobudo Ivana Šumljaka in poteka od Maribora čez Pohorje, prek Kamniških in Savinjskih Alp, Karavank, Julijskih Alp, Krasa do Ankarana ob Jadranskem morju. Označena je s splošno oznako planinskih poti v Sloveniji, Knafelčevo markacijo (rdeč krog z belo piko) in številko 1.
30. 7. 2013, Slovesnost ob 60-letnici postavitve Kugyjevega spomenika v Trenti

Spoštovane novinarke in spoštovani novinarji, Planinska zveza Slovenije, Triglavski narodni park in Občina Bovec vas vabijo na slovesnost ob 60-letnici postavitve Kugyjevega spomenika v Trenti, ki bo v petek, 2. avgusta 2013, ob 18.30, v Trenti pri Kugyjevem spomeniku (\'Na Turi\', 48. ovinek ceste na Vršič). Vabljeni!
29. 7. 2013, Sloveniji zlato in dve srebrni medalji na mladinskem evropskem prvenstvu v težavnostnem plezanju 2013

Ta konec tedna, 27. in 28. julija 2013, je v avstrijskem Imstu potekalo Mladinsko evropsko prvenstvo v težavnostnem plezanju IFSC 2013, kjer je nastopila tudi 18-članska slovenska mladinska reprezentanca in dosegla izvrsten uspeh z zlatom in dvema srebrnima medaljama.
26. 7. 2013, Pred vrhuncem poletne planinske sezone

Lepo vreme in stabilne vremenske napovedi bodo v gore znova privabile veliko obiskovalcev naših gora. S tokratnim koncem tedna lahko rečemo, da se začenja vrhunec poletne planinske sezone, ko bodo ne samo obmorski turistični kraji, temveč tudi gorski vrhovi, planinske poti in koče znova polno obiskani, Slovenci pa del svojega letnega dopusta tudi čedalje rajši preživljajo v slovenskih gorah in planinskih kočah. Zaradi polnih koncev tedna oskrbniki planinskih koč v visokogorju priporočajo obisk najvišjih vršacev med tednom, seveda če je to možno.
21. 7. 2013, Mina Markovič SREBRNA na uvodni tekmi svetovnega pokala v težavnostnem plezanju

Včeraj, 20. julija 2013, se je v francoskem Briançonu zaključila prva letošnja tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. Na tekmi je nastopilo sedem naših reprezentantov, v polfinale se je prebila peterica, v finale pa Domen Škofic, ki je dosegel 4. mesto, in Mina Markovič, ki je osvojila odlično drugo mesto in srebrno medaljo
13. 7. 2013, Mina Markovič nova evropska podprvakinja v športnem plezanju!

Od 11. do 13. julija 2013 je v francoskem Chamonixu potekalo evropsko prvenstvo v težavnostnem plezanju, na katerem smo Slovenci zopet stopili na najvišje stopničke. Naša najboljša športna plezalka in aktualna dvakratna zaporedna skupna zmagovalka svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji Mina Markovič je dosegla 2. mesto, njen uspeh pa je s 4. mestom dopolnila Maja Vidmar.
11. 7. 2013, Vodniki Planinske zveze Slovenije in gorski vodniki za tesnejše sodelovanje

Planinska zveza Slovenije in Združenje gorskih vodnikov Slovenije podpisali dogovor o sodelovanju: V petek, 5. julija 2013, sta v Planinskem učnem središču Bavšica Planinska zveza Slovenije (PZS) in Združenje gorskih vodnikov Slovenije (ZGVS) podpisali dogovor o sodelovanju. V imenu zvez sta dogovor podpisala predsednika obeh organizacij, za PZS Bojan Rotovnik in za ZGVS Robert Rot.
6. 7. 2013, Zaradi skalnega podora ZAPRTI poti s Kriških podov in Mlinarice na sedlo Planja (in tako tudi na RAZOR)

Spoštovane novinarke, spoštovani novinarji, obveščamo vas, da sta zaradi podora z vrha Razorja zaprti planinski poti s Kriških podov in z Mlinarice na sedlo Planja. Tako je zaprta tudi planinska pot na Razor (na Razor vodi planinska pot, ki se odcepi s sedla Planja).
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med sporočili


Datum  

Izprazni Iskanje
 
Prikaži vse zapise

Kontaktna oseba
Predstavnica PZS za odnose z javnostmi:
Manca Ogrin
T: + 386 (0)40 352 665
E: pr@pzs.si
IZBERI
Znaki in logotipi
Kontaktna oseba
 
Planinska zveza Slovenije
Ob železnici 30a, p. p. 214
SI-1001 Ljubljana

+ 386 (0)1 43 45 680
info@pzs.si
Aktualno
Novice
Dogodki, aktivnosti
Zadnje v forumu
Zadnji komentarji
Članarina
Spletna včlanitev
Prednosti članstva
Vrste članstva in cenik
Prijava nezgode
Planinstvo
Planinske koče
Planinske poti
Komisije in odbori
Planinska društva
Planinska kultura
Planinski vestnik
Slovenski planinski muzej
Planinska založba
Življenje pod Triglavom
Podpiram planinstvo
Dohodnina
SMS donacije
Sklad Okrešelj
Naši partnerji
O PZS
Osebna izkaznica
Kontakti / kje smo
Vodstvo
Strokovna služba
Prijava | Registracija | Piškotki (cookies) Splošni pogoji delovanja O avtorjih