nedelja, 16. maj 2021
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

torek, 18. junij 2019 ob 11:45, ogledov: 4001

Vesela planinska šola tudi na letošnjem Dnevu slovenskih planinskih doživetij

Objavil(a): Dušan Prašnikar
V soboto, 15. 6. 2019, je na Lisci potekal Dan slovenskih planinskih doživetij, na katerem se je predstavila tudi Komisija za varstvo gorske narave.
Srečanja slovenskih planincev (Dan slovenskih planinskih doživetij) se je KVGN PZS tudi letos udeležila s svojimi delavnicami, imenovanimi VESELA PLANINSKA ŠOLA. Namenjena je vsem planincem, v prvi vrsti mladim družinam in mladim po letih, radi jo obiskujejo tudi mladi po srcu. Da smo bili tudi mi mladi, ne samo po srcu, sta poskrbela Nika in Matic iz Mladinske komisije PZS, ki sta pomagala pri izvedbi delavnic.

Na delavnicah na zanimiv in zabaven način občinstvu predstavimo in ga podučimo o problematiki varstva in ohranjanja gorske narave. Našo stojnico so obiskali številni obiskovalci, ki so se lahko preizkusili v planinskem kvizu in planinskih križankah, odgovarjali na vprašanja planinske ankete in sestavljali planinske sestavljanke in polaganke. Lahko so pobarvali planinsko pobarvanko ali igrali planinsko košarko (met češarka v koš). Spretnost so dokazovali tudi pri metu planinskega gojzarja na planinsko markacijo - gojzar je le stežka obstal na markaciji.

kvgn_pzs_naravovarstvo_na_dspd_2019_foto_marjan_densa__9_

Dodana vrednost letošnje VESELE PLANINSKE ŠOLE je bila izdelava žuželčnikov, ki so jih mladi planinci izdelali iz pripravljenega gradiva in nato lahko odnesli s seboj. V to sta svoj čas, energijo in denar vložila Milan, PD Bricnik Muta in Janez, PD Slovenj Gradec.

Na problematiko varstva in ohranjanja gorske narave je opozarjala tudi razstava NARAVA GORSKEGA SVETA - VČERAJ, DANES, JUTRI. Pri njenem nastanku smo sodelovali tudi člani KVGN, sedaj pa neumorno skrbimo, da potuje po vsej Sloveniji.

Besedilo in fotografije prispeval Marijan Denša

Fotogalerija

 Marijan Denša

 Marijan Denša1 / 15

 Marijan Denša2 / 15

 Marijan Denša3 / 15

 Marijan Denša4 / 15

 Marijan Denša5 / 15

 Marijan Denša6 / 15

 Marijan Denša7 / 15

 Marijan Denša8 / 15

 Marijan Denša9 / 15

 Marijan Denša10 / 15

 Marijan Denša11 / 15

 Marijan Denša12 / 15

 Marijan Denša13 / 15

 Marijan Denša14 / 15

 Marijan Denša15 / 15

 
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2021

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino