nedelja, 25. september 2022
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

sreda, 9. junij 2021 ob 12:00, ogledov: 970

Prostovoljec leta 2020

Objavil(a): Matej Ogorevc
Mladinski svet Slovenije (MSS) že devetnajstič zapored razpisuje natečaj Prostovoljec leta, v okviru katerega bomo izbirali najboljše prostovoljke, prostovoljce, prostovoljski projekt, Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico in Naj mladinski projekt za preteklo leto.

Na natečaj se lahko prijavijo vsi, ki so v svoje dejavnosti v letu 2020 vključevali prostovoljstvo in s tem pomagali ustvarjati boljši svet. K prijavi v natečaj še posebej vabimo vse nevladne organizacije, javne institucije, neformalne skupine in posameznike. Za lažje odločanje za prijavo želimo poudariti, da šteje kakršnakoli organizirana aktivnost, pri kateri je sodelovalo več ljudi, in ni nujno, da gre za projekt v strogo administrativnem smislu.

Kategorije natečaja
V kategoriji posameznic in posameznikov bomo izbirali najboljše v 6 kategorijah: Naj prostovoljko in Naj prostovoljca v starostnih skupinah do 19 let, od 20 do 29 let in 30 let ali več, izbrali pa bomo tudi Naj mladinskega voditelja oz. voditeljico. Pri projektih pa bomo izbirali Naj prostovoljski projekt ter Naj mladinski projekt.

Zaključna prireditev s podelitvijo nazivov in nagrad
Vse prijavljene prostovoljce in predstavnike sodelujočih organizacij bomo po izteku natečaja, predvidoma junija letos, povabili na zaključno prireditev, kjer bomo podelili nazive in priznanja izbranim prostovoljcem in projektom. Zaključna prireditev bo 26. avgusta 2021 na Brdu pri Kranju v dvorani Grandis, na kateri bo sodeloval tudi častni pokrovitelj natečaja predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Kako se lahko prijavim?
Letos imamo pripravljeni dve ločeni prijavnici, ki jih je potrebno oddati preko spleta. Ena je namenjena posameznicam in posameznikom, ki so delovali kot prostovoljci, druga pa »Naj projektom«. Prijavnicam lahko dodate vsebinski del kot prilogo spletni prijavnici. Pri prijavi prostovoljk in prostovoljcev posameznikov lahko priložite življenjepis (v katerikoli obliki, priporočamo pa Europass obliko).

Namen natečaja ni tekmovanje med prostovoljkami, prostovoljci in projekti, ampak vzpodbuda in nagrada za vse, ki sodelujejo kot prostovoljci in prostovoljke ter podpirajo prostovoljstvo v Sloveniji.

Rok za prijavo je 24. junij 2021

Za morebitna vprašanja in podporo pri oddaji prijavnic smo vam na voljo na prostovoljec@mss.si ali na tel. št. 040 480 411 (Martin Lenarčič). V primeru, da ne ne morete dostopati do razpisa ali prijavnic, nam pišite ali nas pokličite in poskrbeli bomo, da dokumenti v ustrezni obliki pridejo do vas. Spremljajte nas tudi na Facebooku, kjer bomo objavljali novice in podrobnosti o natečaju.


neznano Razpis in prijavni obrazci

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino