nedelja, 14. julij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

petek, 8. oktober 2021 ob 15:00, ogledov: 3131

Študentski planinski tabor 2021 v Bavšici - poročilo

Objavil(a): Ana Suhadolnik
Vsako leto je izvedba študentskega planinskega tabora nekoliko drugačna. Odvisna je od vremenskih razmer, vodje tabora, želja udeležencev. Za slednje si vedno želimo, da bi odšli domov s kar najlepšimi spomini, nepozabnimi izkušnjami, za kakšen stavek več znanja pri varni hoji v hribe in seveda z novimi znanstvi, ki marsikdaj prerastejo v dragocena prijateljstva.
Kot že zadnjih nekaj let, smo se tudi letos zbrali študentje na študentskem planinskem taboru v Bavšici.

_NS22131

Tokrat smo ga začeli že v Tolminu, tako, da smo že pred prihodom v hišo osvojili prvi vrh: Kobilja Glava (1475 m). Vreme nam je lepo služilo skoraj ves teden, zato smo lahko opravili veliko pohodov. Osvojili smo Svinjak (1653 m), Bavški Grintavec (2347 m), Mangart (2679 m). Slednjega so nekateri osvojili skupaj s ferato Via Italiana. Nekaj mladih se je odločilo še za turo na Plešivec (2184 m), medtem ko se je večina raje odpravila v plezališče v Trento, kjer jim prav tako ni bilo dolgčas.

IMG_20210918_111001

Uživali smo tudi v času, ko se nismo nahajali v objemu gorskih vrhov. Odkrivali smo bližnje lepote doline Soče, se odpravili na kavo v Bovec, večere preživljali od dobri glasbi, kartah in brezskrbnem druženju... Lahko rečemo, da smo zadnji teden študentskih počitnic preživeli na najlepši možen način.
Vabljeni tudi na ogled fotografij, ki so nastale v tem čudovitem tednu :). Najlepša hvala vsem fotografom: Ani, Blažki, Katji, Kristjanu, Matjažu, Mihi, Nejcu, Niki, Timu (Peternelu) in obema Sarama.

Spisala: Tanja Žgajnar
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino