ponedeljek, 15. avgust 2022
POIŠČI
Prenovljeni programi
Revija Gremo pod objem gora

ARHIV NOVIC  

petek, 3. junij 2022 ob 07:30, ogledov: 624

V navezi | Urška Stritar, Uroš Kuzman ter mladi in gore

Objavil(a): Manca Ogrin
Junijska oddaja V navezi prinaša pogovor s planinsko pedagoginjo Urško Stritar in prostovoljnim vodnikom PZS Urošem Kuzmanom, ki bosta pojasnila, kaj otroke v gorah najbolj pritegne. Zgodovinski del oddaje pa razkriva povezanost med mladimi in gorami ter delovanje Mladinske komisije PZS. Vabljeni k poslušanju oddaje v nedeljo, 5. junija, ob 14.30 na Prvem programu Radia Slovenija!
Na mladih stoji svet tudi v gorah, zato so ustvarjalci tokratno oddajo V navezi obarvali povsem mladinsko.

Jure K. Čokl se je skozi vzgojo mladih planincev sprehodil z Urško Stritar, tudi soavtorico Planinskega zabavnika in Planinskega zabavnika 2, ki je med drugim povedala, kaj otroke v gorah najbolj pritegne in kako jih prepričati za obisk tako imenovanega nekoristnega sveta.

Osrednji gost oddaje je dr. Uroš Kuzman, poznan predvsem kot profesor matematike na Fakulteti za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani in kot stand-up komik, sicer pa je tudi dolgoletni prostovoljni vodnik PZS, ki je bil v planinstvu zelo aktiven v Mladinski komisiji PZS in nasploh na področju dela z mladimi planinci. Alešu Ogrinu je pojasnil, da ima za veliko najpomembnejših stvari v njegovem življenju največ zaslug prav planinstvo.

Dr. Peter Mikša v zgodovinskem delu oddaje razkriva povezanost med mladimi in gorami, ki sega v sam začetek obstoja človeštva. Mlade planinke in planinci so organizacijsko povezani že 66 let, saj je bila Mladinska komisija PZS - takrat še z nazivom komisija za mladinska vprašanja pri PZS - ustanovljena leta 1956.

Vabljeni k poslušanju oddaje V navezi v nedeljo, 5. junija 2022, ob 14.30 na Prvem programu Radia Slovenija!
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2022

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Mladinski svet Slovenije

NAPAKA: ne najdem RSS datoteke...
Urad Republike Slovenije za mladino