petek, 1. december 2023
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

torek, 25. oktober 2022 ob 00:00, ogledov: 1233

Seminar za mentorje planinskih skupin 2022

Objavil(a): Ana Suhadolnik
Zadnjih nekaj let je seminar za mentorje planinskih skupin uspešno objavljen tudi v Katis katalogu. Seminarji in usposabljanja, ki se jih pedagoški delavci udeležijo preko tega sistema, prinašajo točke za napredovanje. To je tudi eden izmed razlogov, da je seminar postal prepoznaven in so zato tudi mesta izredno hitro zapolnjena. Tudi v letošnjem letu je več deset udeležencev na novo pridobilo znanje in kompetence za planinsko vzgojo otrok in mladih.
Drugi vikend v oktobru je  PUS Bavšica namenjen planincem, ki svoje znanje predajajo naprej, bodisi v okviru planinskih krožkov na šolah ali kakršnihkoli drugih dejavnostih, ki so povezane z mladimi planinci. Usposabljanje poteka od petka do nedelje. Predavanja in praktične delavnice so zanimive, saj obsegajo vse od prve pomoči, metodike dela s planinsko skupino, vremena in nevarnosti v gorah, prehrane, zgodovine planinstva, družabnosti…
IMG_20221008_123551
Slika: Mentorji planinske skupine, generacija 2022, foto: Katja Mlakar

Tako kot vsako leto, smo se tudi letos imeli lepo. Polni novih znanj, izkušenj in prijateljstev  so se bodoči mentorji v nedeljo odpravili v vsakdanje življenje. Verjamem, da bodo mentorji planinskih skupin svoje znanje z entuziazmom predajali naprej.

Vodja usposabljanja: Katja Katarina Mlakar
P.S.: vabljeni, da si ogledate tudi nekaj fotoutrinkov.
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino