torek, 20. februar 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

četrtek, 1. december 2022 ob 00:00, ogledov: 790

Novice Mladinske komisije, november 2022

Objavil(a): Ana Suhadolnik
V novicah MK PZS za mesec november 2022 boste našli povezavo do člankov, ki poročajo, kaj vse se je zgodilo v zadnjih tednih. Poleg tega boste našli preglednico z dejavnostmi, akcijami in usposabljanji, ki jih MK načrtuje za leto 2023.

Drage načelnice, načelniki mladinskih odsekov in bralci novic Mladinske komisije,

 

prvič vas pozdravljam kot nova načelnica Mladinske komisije. V soboto, 12. novembra 2022, so namreč potekale volitve novega izvršnega odbora in načelnika MK PZS. Več informacij o poteku zbora najdete na naši spletni strani.

Skupaj s člani MK smo že dobro poprijeli za delo in za vas pripravili okviren plan dogodkov in aktivnosti Mladinske komisije v prihajajočem letu:

V prihajajočem letu želimo po nekaj letnih premorih ponovno izvesti različne akcije, za katere ste izrazili zanimanje (zimska planinska šola, usposabljanje za načelnike, tečaj družabnosti, dijaški tabor, ...). Verjamem, da se boste akcij udeležili v čim večjem številu oziroma jih boste posredovali med svoje člane.

 

Vas in vaše člane že vabimo na prvi študentski izlet, ki bo potekal 17. decembra 2022. Prijave sprejemamo preko spletnega obrazca

V času od zadnjih novic se je zgodilo tudi kar nekaj pomembnih dogodkov:

  • Konec septembra so se študentje podali na študentski planinski tabor, ki je potekal v Bavšici.

  • V septembru je v Bavšici potekal tudi seminar za mentorje planinske skupine.

  • Balkansko planinsko orientacijsko tekmovanje 2022 je po 6 letih zopet potekalo na Pokljuki v organizaciji MK PZS. Od 30. septembra do 2. oktobra 2022 se je iz 6 različnih držav v orientacijskem znanju preizkusilo 31 ekip.

  • Mladinska komisija Planinske zveze Slovenije vsako leto za največje dosežke na področju mladinskega dela v planinstvu podeljuje priznanja Mladina in gore. Za izjemne dosežke pri delu z mladimi, ki se kažejo v kakovosti in stalnosti dela ter razširjenosti planinstva med mladimi v lokalnem prostoru je prejel mladinski odsek Planinskega društva Sežana.

  • Za nami je regijsko tekmovanje Mladina in gore, ki je hkrati potekalo na osnovnih šolah v Benediktu, Hrpeljah in ljubljanskih Črnučah. Sodelovalo je 43 ekip.

  • V sodelovanju s PZS je izšla tudi zanimiva in poučna družabna igra Planinci, ki jo lahko uporabite pri različnih planinskih delavnostih. 


Stalne informacije:


Če imate kakršno vprašanje, mi lahko pišete na nacelnik.mkpzs@gmail.com ali ana.skledar@pzs.si.

 

Upam, da bomo v prihodnjih dveh letih dobro sodelovali.

Lep december vam želim!

Ana Skledar, 

nova načelnica MK PZS

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino