torek, 21. maj 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

sreda, 20. marec 2024 ob 00:00, ogledov: 3058

Študentski izlet na Porezen

Objavil(a): Neža Kočevar
V nedeljo, 17. 3., smo se študenti podali na Porezen. Gašper Zigmund je zapisal svoje vtise o izletu in hkrati na naslednje izlete povabil vse, ki se jih še niste udeležili, saj takšne družbe ne najdete nikjer drugje.
V nedeljo smo se odpravili na izlet na Porezen, ki velja za najvišji vrh Škofjeloškega hribovja. Zgodaj zjutraj smo parkirali avtomobile v idilični vasi Poče, pri tamkajšnjem gasilnem domu. Kmalu smo se odpravili na pot in topel, sončen dan nam je obetal čudovito izkušnjo. Pot smo začeli z optimizmom in pričakovanji, saj smo se veselili obljubljenih razgledov in prečudovite spomladanske narave.

narava_porezen
Razgledi

Ko smo zapustili vas, smo sledili stezi, ki nas je vodila skozi gozd. Vzpon je bil vznemirljiv, a hkrati sproščujoč, saj smo uživali v pogovorih in smehu s prijatelji. Dobre in zabavne debate so tudi »krive«, da se določenih delov poti ne spomnim preveč dobro. Ko smo prispeli na vrh, nas je čakal osupljiv razgled na okoliške vrhove in dolino, ki se je razprostirala pod nami. Uživali smo v sončnem vremenu in si ob kramljanju s starejšim domačinom, ki je malo pred nami dosegel vrh Porezena, privoščili zaslužen oddih ob hrani in pijači, ki smo si jo prinesli s seboj. Po kratkem počitku smo se po krožni poti odpravili nazaj proti vasi Poče, kjer smo zaključili naš, s sončkom obdarjeni, nedeljski izlet.

razgled_s_porezna
Še več razgledov

Polni dobre volje in energije se že veselimo novih izletov in upamo, da se vidimo v čim večjem številu! Na prihodnje izlete vabljeni seveda tudi vsi, ki z Mladinsko komisijo še niste hodili - družba je res TOP!

skupinska_porezen
Skupinska slika na vrhu
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino