sobota, 15. junij 2024
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

ARHIV NOVIC  

torek, 16. april 2024 ob 00:00, ogledov: 1687

Vabilo na dijaški planinski tabor 2024

Objavil(a): Neža Kočevar
Mladinska komisija PZS v zadnjem tednu poletnih počitnic organizira že 3. tradicionalni dijaški planinski tabor. Namenjen je vsem junakinjam in junakom, ki boste prebrodili šolsko leto 2023/2024 v srednješolskih klopeh, pa tudi vsem tistim, ki boste končali zadnji razred osnovne šole in kmalu spoznali dijaško življenje.
Soriška planina je zimsko-športno središče, ki se se razteza na višini od 1300 do 1550 m nad morjem. Čeprav je bolj poznana po zimskem turizmu, se tudi poleti najde ogromno aktivnosti, ki jih lahko počnemo. Soriška planina je namreč izhodišče označenih poti na vrhove Spodnjih Bohinjskih gora in Ratitovca. V polkrogu nad planino so največ v eni uri dosegljivi: Možic, Šavnik, Slatnik, Lajnar in Dravh. Naše druženje bodo poleg tur na okoliške vrhove popestrili še taborni ognji, orientacijsko tekmovanje, razne družabne in športne igre (imamo igrišče za odbojko), ...

Tabor je primeren za vse, tako začetnike kot za izkušene planince, predvsem pa priporočljiv za tiste z dobro voljo in željo po druženju.

tinkara_in_gregor_dijaski_2023

KJE in KDAJ: tabor bo potekal na Soriški planini med 24. in 31. avgustom 2024 (od sobote do sobote). 

OKVIRNI PROGRAM: 3 ture, družabne in športne igre, kopanje, spoznavanje osnov gibanja po  feratah, druženje ob večernem ognju, spoznavanje z varno hojo v hribe

STROŠEK TABORA: 230 € (pokrito bivanje, kopalnice, polni penzion, prehrana na turah in vse ostale aktivnosti, ki bodo potekale na taboru). Več informacij o tem prejmete ob uspešni prijavi.

PRIJAVE: Potekajo preko spletnega obrazca. Prijave zbiramo najkasneje do petka, 2. avgusta 2024 oz. do zapolnitve mest .

Ob prijavi morate biti obvezno član planinskega društva, ki je član PZS. V nasprotnem primeru prijava ni veljavna oz. se jo potrdi ob plačilu članarine.

Ob zaključku prijav (po 2. avgustu 2024 oz. po zapolnitvi mest) boste na navedeni elektronski naslov prejeli predračun, ki ga morate plačati do na njem navedenega datuma. Prijava bo potrjena šele po plačilu stroška tabora.

Odpoved: Prijavljeni udeleženec ima pravico pisno odpovedati udeležbo, kar sporoči na spodaj navedeni naslov. V tem primeru ima organizator pravico zadržati del stroškov. Višina zadržanega zneska je odvisna od časa, v katerem je udeleženec odpovedal svojo udeležbo na taboru (do 10 dni pred akcijo - 10 % višine stroškov; manj kot 10 dni pred akcijo - 50 % višine stroškov). Plačila ste izjemoma oproščeni na podlagi zdravniškega potrdila, s katerim potrjujete, da se iz opravičljivih vzrokov ne morete udeležiti tabora, na katerega ste prijavljeni.

DODATNE INFORMACIJE: Dobite jih na elektronskem naslovu mladinska.komisija@pzs.si, pri strokovni sodelavki Veroniki Susman, na telefonski številki 01 434 56 89 ali na gregor.mansutti@gmail.com in 051 636 452 (vodja tabora).
Vsi prijavljeni boste nekaj dni pred pričetkom tabora na elektronski naslov prejeli obvestilo z vsemi informacijami o potrebni opremi ter o predvidenem programu.

Se vidimo :)

P. s.: Lahko si preberete nekaj o lanskoletnem taboru na povezavi.

ob_soci_dijaski_2023

© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2024

Iskanje med novicami

Izprazni Iskanje
Prikaži vse zapise v arhivu
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
ZADNJE NOVICE
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino