torek, 26. september 2023
POIŠČI
Najdi nas na Facebooku

 

Ostala usposabljanja

Zimska planinska šola
Gorski svet je najbolj obljuden v poletnih mesecih. Planinska zveza Slovenije in njena društva s programi spodbujajo obiskovanje gora tudi v drugih letnih časih. Gore, odete v snežno bel plašč in okovane v led, izžarevajo pravljično lepoto in ponujajo mnogo športnih izzivov. Ker pa je gibanje v zimskih razmerah zahtevnejše, ponujamo usposabljanje, kjer se je mogoče naučiti osnovnih tehnik in zakonitosti planinstva v tem letnem času. Usposabljanje je v prvi vrsti namenjeno srednješolcem in študentom.

Tečaj gibanja po zahtevnih in zelo zahtevnih planinskih poteh

Tečaj je idealna priložnost za vse, tako za začetnike kot tudi za s feratami bolje seznanjene gornice in gornike. Program je zasnovan na ideji, da je praksa boljša učiteljica kakor teorija, zato se bo večji del usposabljanja odvijal na prostem. A tudi brez dobre teoretične osnove je lahko praksa slaba, napačna ali celo nevarna, zato boste del predmetnika ob strokovnih razlagah izkušenih inštruktorjev planinske vzgoje, gorskih reševalcev in planinskih vodnikov dobili posredovanega pred tablo ali platnom. Predmetnik pa poleg teoretičnih predavanj in praktičnih vaj predvideva tudi izpeljavo dveh planinskih tur - prve po zahtevni planinski poti in druge po zelo zahtevni.
 
Tečaj orientacije
Seminar je idealna priložnost za vse, ki se z orientacijo srečujete na planinskih orientacijskih tekmovanjih, planinskih krožkih in planinskih izletih. Na tečaju boste spoznali in usvojili teoretična in praktična znanja razvedanja (oz. orientiranja) ter gibanja po neznanem terenu s pomočjo topografskih kart in kompasa. Predmetnik obsega vsebine pedagoškega dela z najmlajšimi in malo starejšimi, predavatelji pa ne bodo pozabili niti na vsebine, ki vam bodo prišle prav predvsem na planinskih orientacijskih tekmovanjih (teorija, praktične naloge vrisovanja točk, nočna orientacija) in brezpotjih. Za konec pa bo organizirano čisto pravo planinsko orientacijsko tekmovanje, kjer se boste sami, brez sotekmovalcev, preizkusili na progi, ki bo potekala v širši okolici namestitve.
Seminar družabnosti
Planinstvo je več kot zgolj obiskovanje gora. Je način vseživljenjskega učenja in oblika druženja. Poleg znanj s področja vodenja družabnih aktivnosti vsebina programa zajema tudi krepitev preostalih voditeljskih kompetenc in pregled dejavnosti, s katerimi lahko popestrimo planinske izlete (npr. programa Ciciban planinec in Mladi planinec). Usposabljanje je namenjeno vsem, ki delajo z mladimi.

--------------------
DOC Prijavnica na akcije MK PZS
© PLANINSKA ZVEZA SLOVENIJE, 2023
SOCIALNA OMREŽJA
Če ti je vsebina všeč, jo objavi na Twitterju in/ali FaceBook-u.
Planinska zveza Slovenije
Urad Republike Slovenije za mladino