PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 18. april 2015, ob 15.45 uri

Urejanje zelo zahtevne planinske poti na Lisco

Že dober teden poteka nadelava nove markirane zelo zahtevne planinske poti na Lisco, prve tovrstne v Posavju, ki bo za marsikoga privlačnejši dostop na Lisco, za mlade pa predvsem izziv in prvi stik z zelo zahtevnimi (zavarovanimi) planinskimi potmi. Pot je do nadaljnjega zaprta, gibanje po njej pa zaradi varnosti strogo prepovedano. Dela bodo predvidoma končana maja.

Preteklo soboto, 11. aprila (ravno na dan Skupščine PZS v Sevnici), se je začelo urejanje nove markirane zelo zahtevne planinske poti na Lisco. Pot, ki bo mestoma plezalna (varovana z jeklenico, nadelana s klini, stopi ...) in poteka po južnem pobočju Lisce nad vasjo Cirje, ureja tehnična ekipa Komisije za planinske poti PZS v sodelovanju in s pomočjo markacistov PD Lisca Sevnica.

Vse pohodnike na Lisco opozarjamo, da je pot do nadaljnjega zaprta in da je gibanje po njej (zaradi vaše varnosti) strogo prepovedano! Na vseh dostopih so tudi uradne opozorilne table KPP PZS o začasni zapori poti. Dela bodo predvidoma zaključena v mesecu maju (odvisno od vremenskih razmer in razpoložljivosti ekipe prostovoljcev).

markacisti_lisca_foto2_manca_cujez
Del tehnične ekipe Komisije za planinske poti PZS in markacistov PD Lisca Sevnica, ki urejajo zelo zahtevno planinsko pot na Lisco. (foto Manca Čujež)

Veselimo se nove pridobitve, prve tovrstne poti v Posavju, ki bo omogočila težji, a za marsikoga tudi bolj privlačen dostop na Lisco, mnogim mladim pa predvsem izziv in prvi stik s tovrstnimi zelo zahtevnimi (zavarovanimi) planinskimi potmi. Zato bo uporabljena tudi kot učni poligon za učenje gibanja na tovrstnih poteh.

Novice o novi poti redno objavljamo na naši spletni strani in FB profilu PD Lisca Sevnica.

Rok Petančič
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10069 15. 7. 2024