PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 5. maj 2015, ob 11. uri

Vseslovenski tabor alpinističnih družin

Že 8. leto zapored bo AO Rašica izvedel vseslovenski tabor alpinističnih družin. Letos gremo obiskat Francijo - v območje masiva Ecrins, in sicer v vasico Ailefroide.
V plezalnem svetu je le ta znana kot ena izmed najlepših naravnih plezalnih spotov. Najdejo se kratke in dolge smeri tako za začetnike kot izkušene alpiniste. Tudi bolderjev ne manjka. Prav tako ponuja odlično izhodiščno točko za različne izlete in aktivnosti z otroci.

Plezali in zabavali se bomo med 18. in 25. julijem 2015.

Nastanitev je načrtovana v kampu d'Ailefroide.

Več o lokaciji: 

Glavni cilj tabora je, da imajo naši otroci družbo in se zelo zabavajo, mi pa se medtem z optimalnim kombiniranjem dodobra naplezamo (plezanje v lastni režiji). Otrokom dolgčas ne bo! Skupaj z enim od staršev se nam bodo lahko pridružili na planinskih izletih na okoliške vrhove, sedla in koče. Odpravili se bomo tudi na sladoled, se pomerili v slackline-u, pripravili družabne večere in izvedli tradicionalni »Palačinka party« ter ustvarjalno delavnico za otroke.

Stroški prevoza in bivanja so v lastni režiji, skupne aktivnosti za otroke so brezplačne (čaj na planinski koči, sladoled za najmlajše, palačinke, ipd.).

Poleg družin vabljeni tudi vsi, ki bi želeli biti v vlogi soplezalca mladi mamici ali očku.

Več informacij in prijave: Anita Novak; anitanovak79@gmail.com (do 30. junija 2015).

Se vidimo v Ailefroidu!
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10109 8. 7. 2020