PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 27. maj 2015, ob 11.45 uri

Vozni redi v Alpah 2015

Pred vami je sedma izdaja knjižice, ki ponuja pregled voznih redov slovenskih železnic, avtobusov, lokalnih prevoznikov in izposoje koles na območju slovenskih Alp in delom avstrijske Koroške. Želja po spodbujanju trajnostne mobilnosti je v Sloveniji vedno večja in zavedanje, da uporaba javnega potniškega prometa prispeva k bolj čistemu okolju, navdaja z optimizmom in daje motivacijo, da postanemo del sprememb.
Tovorni in potniški promet sta pomembna dejavnika podnebnih sprememb, tudi v Alpah, ki so območje pomembnih prometnih poti med severom in jugom Evrope. Spodbujanje trajnostne mobilnosti zato igra pomembno vlogo v okviru Alpske konvencije; s protokolom o prometu in akcijskim načrtom za podnebje skušamo to področje čim bolj celostno urejati in upravljati. Zato na Stalnem sekretariatu že več let podpiramo projekt voznih redov kot prispevek k promoviranju uporabe javnih prevoznih sredstev.

Narediti spremembo v krajih, kjer živimo ali jih obiščemo, uporabljati trajnostne prometne rešitve, ko se odpeljemo v službo, na izlet ali ogled, pomeni prav to. Korak k čistejšemu okolju. Bodimo del teh pozitivnih sprememb zase, za naše bližnje, prijatelje, znance in vse, ki prihajajo za nami! Iskreno se zahvaljujem vsem partnerjem, ki so aktivno prispevali k izdaji knjižice Vozni redi v Alpah; CIPRI Slovenija za pobudo in koordinacijo, ostale partnerje pa najdete naštete na zadnji platnici knjižice.

Pomembno obvestilo: Avtobusni prevoznik Alpetours, d.d. obvešča, da je s 1. septembrom prenehala obratovati avtobusna linija iz Kranjske Gore v Bovec in nazaj. Trenutno so ohranili le naslednji liniji:
  • Ljubljana - Bovec; z odhodom ob 6:30 iz Ljubljane in prihodom na Vršič ob 9:09.
  • Bovec - Ljubljana; z odhodom iz Bovca ob 15:35 in prihodom na Vršič ob 16:39.
     
Ob načrtovanju poti priporočamo, da se predhodno prepričate o vožni avtobusa na spletni strani prevoznika Alpetour, d.d..


PDF Vozni redi v Alpah 2015 (987 kB)

-----------------------
Povezane novice:
6. dan Alpske konvencije za prijaznejše obiskovanje alpskega prostora
6. dan Alpske konvencije po alpskih dolinah s kolesom in peš
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10173 24. 2. 2024