PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 28. maj 2015, ob 9.45 uri

Ultrabluzenje z legendo slovenskega alpinizma Vikijem Grošljem

Gost Ultrabluzenja, ki ga v ljubljanskem Konzorciju gostijo pisci in tekači Samo Rugelj, Žiga X Gombač in Boštjan Videmšek, bo v četrtek, 28. maja 2015, ob 18. uri alpinist Viki Grošelj. Rdeča nit pogovora bodo Grošljev pisateljski opus, tovarištvo v ekstremnih okoliščinah, doseganje in preseganje sebe ter skrite rezerve in moči, ki jih premore vsak izmed nas.
Ultrabluzenje je mesečni dogodek, na katerem se Samo, Žiga in Boštjan v družbi izbranih knjig pogovarjajo z ekstremnimi športniki in osebnostmi, ki življenje in vse, kar ga določa, razumejo kot izziv, ki se mu je potrebno posvetiti s polno silo.

Drugi gost trojke bo v četrtek, 28. maja, ob 18. uri v knjigarni Konzorcij v Ljubljani legenda slovenskega alpinizma in himalajskega plezanja Viki Grošelj, človek, ki je osvojil vrhove 10 osemtisočakov in najvišje vrhove vseh celin. Poleg tega Vikijevo življenje zaznamujejo številni presežki na področju premikanja meja, ki jih tokratni gost slikovito opisuje v svojih knjigah.

Rdeča nit majskega Ultrabluzenja bodo Grošljev pisateljski opus, tovarištvo v ekstremnih okoliščinah, doseganje in preseganje sebe ter skrite rezerve in moči, ki jih premore vsak izmed nas. "Alpinizem te drži pokonci," pravi Grošelj. "Ne potrebuješ ekstremne moči in ekstremne gibljivosti, ampak si lahko z močjo in vztrajnostjo, ki se ju da natrenirati v pozna leta, aktiven še dalj časa."

ultrabluzenje_viki_groselj

"Kako močno mora biti tovarištvo na 8000 metrih? Kako živeti in pisati alpinistične knjige? Kdaj se ustaviti, da se s Himalaje vedno vrneš živ? Kako osvojiti skoraj vse osemtisočake tega planeta? Kako je doživeti popotresni Nepal, ki ti je dal toliko neprecenljivih izkušenj? To in še marsikaj drugega boste lahko danes izvedeli v Ultrabluzenju z Vikijem Grošljem, s katerim bomo kako spregovorili tudi o njegovi knjigi Velikani Himalaje, ki je bila pred časom prevedena tudi v angleščino,"
napovedujejo moderatorji današnjega pogovora Samo Rugelj, Boštjan Videmšek in Žiga X Gombač.

Vabljeni!
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10176 23. 9. 2020