PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 2. junij 2015, ob 13.02 uri

Dogajanje na Vodniški komisiji

Kljub izpadu sredstev evropskega socialnega sklada, ki so bila namenjena sofinanciranju vodniških izobraževanj in izpopolnjevanj, je za Vodniško komisijo PZS uspešen prvi del leta.
Konec zime in pomlad sta za Vodniško komisijo Planinske zveze Slovenije prav gotovo eden izmed bolj aktivnih delov leta. Letos je prišlo zaradi izpada določenega dela finančnih sredstev (zaradi česar so se žal podražila vsa usposabljanja), kar do prenekatere odpovedi usposabljanj - predvsem vodniških tečajev, a to še ne pomeni, da so vodniki in inštruktorji počivali.
 
Od vseh predvidenih tečajev (deljeni vodniški tečaj za VPZS A kategorije ter tečaji VPZS za kategorije B, D,G in E) je bil izveden le prvi - torej tečaj za vodnike Planinske zveze Slovenije za B kategorijo (zahtevne kopne ture).

Boljšo izvedbo so doživela licenčna snežna in kopna izpopolnjevanja. Zimska so se zaključila že sredi marca, kopna pa se bodo v prihajajočem koncu tedna. Za vse zamudnike je navoljo le še republiško kopno izpopolnjevanje, ki bo na vrsti 2. in 3. ter 3. in 4. oktobra v Planinskem učnem središču Bavšica. Število mest je omejeno, zato le pohitite s prijavo!

Več o dogajanju pa si lahko preberete v spodnjih objavah:

Prijetno vodniško poletje!

Priloga:
PDF  Knjižica akcij VK 2015 (8,31 MB) 
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10185 28. 9. 2021