PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 24. junij 2015, ob 14. uri

Zlatorogova transverzala ponosa - Čaven osvojen kljub mrazu in dežju

V soboto, 20. junija, se je kljub nehvaležnim vremenskim razmeram pred Kočo Antona Bavčerja na Čavnu zbralo več kot 400 pohodnikov in kolesarjev. S tem so izkazali podporo Planinskemu društvu Ajdovščina, s pomočjo katerega smo izvedli četrti dogodek Zlatorogove transverzale ponosa, ter zvestobo projektu Gremo v hribe.

zlatorogova_transverzala_ponosa_caven_2015_vir_gremo_v_hribe_m2
zlatorogova_transverzala_ponosa_caven_2015_vir_gremo_v_hribe_m3
zlatorogova_transverzala_ponosa_caven_2015_vir_gremo_v_hribe_m4
Ozračje nad Čavenskim pogorjem je bilo sila turobno, temperature nizke, veter pa je bril kot zna le v teh koncih. Do kosti. Le nekaj zgodnjih dopoldanskih ur nam je bilo naklonjeno opisano vreme, potem se je še zaostrilo. Pričelo je deževati. A nič ne de, smo si rekli. Slabega vremena ni, so samo slabo pripravljeni pohodniki. In ti so kapljali do koče. Počasneje kot je vlivalo z neba. A poglej ti njih! Vsi z nasmeški na obrazih. »Pri nas ne kompliciramo. Pa smo šli, kljub slabi vremenski napovedi. Poglejte, Žak je od ugodja kar zaspal, pred tem pa več kot pol poti prehodil sam,« je  povedala vedno nasmejala Zlatorogova ambasadorka Tjaša. Ni bilo dolgo, ko so pred kočo in na zelenici že plesali, tisti bolj zmrzljive narave, pa so se greli v notranjosti in svoje želodčke razvajali s kulinaričnimi dobrotami, ki jih je pripravil izkušeni gostinec Zdravko s svojo ekipo.

Mirko Soban, član Planinskega društva Ajdovščina, ki se je pri organizaciji dogodka izkazal z vsemi častmi in poskrbel za vsebinsko izjemno pester in zanimiv program, je bil razumljivo nekoliko razočaran nad vremenom in posledično okrnjeno izvedbo programa. »Napoved je bila boljša, a očitno se je zgodila tista 5-procentna napaka vremenske napovedi,« je kljub temu optimistično bdel nad dogajanjem.

Na odru so se zvrstili številni nastopajoči, prodajali so medene izdelke, pohodniki so se lahko zapeljali s kočijo, jahali konje ali se učili spretnosti lokostrelstva. V Zlatorogovo častno vpisno knjigo se je vpisalo natanko 444 pohodnikov. V njihovem imenu bo Pivovarna Laško donirala 1 euro za vsak podpis ter k temu znesku pridala še toliko, da bo donacija Planinskemu društvu Ajdovščina dosegla vrednost tisočaka. Porabili ga bodo za obnovo pročelja koče in njene notranjosti.

Vsem udeležencem, ki so greli ozračje s svojo neomajno dobro voljo, se zahvaljujemo in vas vabimo na prihodnji dogodek, ki se bo zgodil to soboto, 27. junija, pri Domžalskem domu na Mali planini.

Vir: gremovhribe.si

https://www.pzs.si/novice.php?pid=10252 15. 7. 2024