PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 4. julij 2015, ob 15. uri

Koče Julijskih Alp, Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp na dveh letakih

Planinska zveza Slovenije je izdala letaka z vsemi informacijami o planinskih kočah. Prvi pokriva območje Julijskih Alp, drugi pa območje osrednjih Karavank in Kamniško-Savinjskih Alp.
Oba letaka, formata A3, na pregleden in lično oblikovan način, predstavljata planinske koče svojih območij. Na njih boste našli vse koristne informacije - telefonsko številko planinske koče, naslov in GPS koordinate. Na drugi strani pa enostavnio karto z označenimi pozicijami posameznih koč, ter časovnicami dostopov in prehodov do sosednjih koč. Torej enostaven planinski vodnik v malem, bi lahko poenostavili.
 
Poleg koč je ob strani naveden tudi seznam planinske literature, ki vam bo koristila pri načrtovanju vaših gorniških popotovanj - zemljevidi, planinski vodniki, pozabili pa nismo niti na plezalno literaturo.
 
Sledi še nekaj drugih koristnih informacij oz. oglasov: za Slovenski planinski muzej, Triglavski narodni park, gorsko vodništvo ter za nekatere storitve Planinske zveze Slovenije.
 
Letake boste lahko v kratkem lahko našli v Informacijskih centrih Triglavskega narodnega parka, v Slovenskem planinskem muzeju, v informacijskih centrih raznoraznih gorskih turističnih krajih, v nekaterih planinskih kočah in še kje.

PDF Julijska Alpe (4,4 MB)
PDF Kamniško-Savinjske Alpe in Karavanke (1,9 MB)
 
Upamo, da vam bosta letaka v koristno pomoč pri načrtovanju planinskih doživetjih!
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10278 22. 7. 2024