PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 12. julij 2015, ob 9. uri

Tjaša Slemenšek najboljša v Längenfeldu

Od 4. do 5. julija 2015 je bila v avstrijskem Längenfeldu prva balvanska tekma za evropski mladinski pokal. Kadetinja Tjaša Slemenšek se je veselila svoje prve zmage na tekmah za evropski pokal, Vita Lukan pa bronaste medalje v kategoriji starejših deklic.
Tekmovalo je trinajst slovenskih reprezentantov. Od tega se jih je 7 uvrstilo v finale. Najbolje se je izkazala Tjaša Slemenšek, ki je v kategoriji kadetinj osvojila svojo prvo zmago na tekmah za evropski pokal. Poleg nje je, v kategoriji starejših deklic, s tretjim mestom stopničke osvojila tudi Vita Lukan.

Sara Lukič je v kategoriji kadetinj zasedla 4. mesto, Zan Sudar pa pri kadetih 6. mesto. Na 8. mesto so se uvrstili Anže Peharc pri mladincih ter Kilian Čop in Urška Repušič pri st. dečkih oz.deklicah.

Na tekmovanju je nastopil še Jure Primc, ki je v kategoriji mladincev zasedel 20. mesto. 10. med kadeti je bil Matic Kotar, medtem ko je Nejc Dvoršek tekmovanje končal na 29. mestu. Pri starejših dečkih je bil Maks Bogolin 17., Nik Golej pa 28. Mia Krampl je med starejšimi deklicami zasedla 14. mesto.

Gorazd Hren
Vir: Slovenia youth climbing team
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10294 31. 3. 2023