PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 17. avgust 2015, ob 9. uri

Katja Kadič s 6. mestom v Münchnu do uspeha kariere

Slovenska športna plezalka Katja Kadič je na tekmi za svetovni pokal v balvanskem plezanju v Münchnu, ki je potekala 14. in 15. avgusta 2015, dosegla šesto mesto in s tem uspeh kariere.
Katja Kadič (ŠPK Andreja Kokalja) je po 10. mestu v kvalifikacijah v polfinalu dosegla odlično 4. mesto, svoj prvi finale svetovnega pokala pa sklenila na 6. mestu, ki je zanjo pomenilo najboljšo uvrstitev v karieri. Dvajsetletna Ljubljančanka je v polfinalu preplezala štiri balvane, s čimer se je zlahka uvrstila med šesterico finalistk. Juliji Kruder (ŠPO PD Celje Matica) to žal ni uspelo, a je z 12. mestom v polfinalu za pet mest izboljšala uvrstitev iz kvalifikacij. Njen brat Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica) je zasedel 21. mesto, le nekaj mest pred njim se je uvrstil Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), vodilni po kvalifikacijah v polfinalu, na koncu pa 17.; Gregor Vezonik (AK Ravne) je tekmovanje končal na 47. mestu. Mina Markovič v Münchnu ni nastopila.

"Vsi smo zelo veseli Katjinega prvega finala, resnično je plezala odlično in si več kot zaslužila finale. Domnu pa se tokrat v polfinalu ni vse sešlo po načrtih. Je pa tudi res, da je bil precej nenavaden polfinale, saj so odločale resnično malenkosti in bi bil z že enim preplezanim balvanom v finalu, od katerega ni bil daleč," je iz Münchna za STA sporočil selektor slovenske članske reprezentance Roman Krajnik.

V ženski konkurenci se je zmage veselila Britanka Shauna Coxsey, ki je edina v finalu preplezala vse štiri balvane do vrha, in to v prvem poskusu. Drugo mesto je zasedla Francozinja Fanny Gibert, tretja pa je bila Američanka Megan Mascarenas. Pri moških je zmagal Rus Aleksej Rubcov, drugi je bil Čeh Martin Stranik, tretji pa Korejec Jongwon Chon.

Manca Čujež

------------------------
Povezane novice:

https://www.pzs.si/novice.php?pid=10378 16. 6. 2024