PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sobota, 22. avgust 2015, ob 9. uri

Pot prijateljstva Snežnik – Snježnik in druženje slovenskih in hrvaških planincev

Planinska obhodnica Pot prijateljstva Snežnik – Snježnik je bila urejena zaradi druženja slovenskih in hrvaških planincev. Želimo, da v malce spremenjeni obliki ponovno zaživi ter da ji damo svež zagon s skupnim srečanjem planincev dveh držav. Prvo organiziramo v soboto, 19. septembra pri planinskem domu Sušak.
Planinsko društvo Snežnik Ilirska Bistrica s svojo planinsko skupino (PS) Bazovica z Reke in HPD Platak z Reke, kot nosilca planinske obhodnice Pot prijateljstva Snežnik - Snježnik, organizirata v soboto, 19. septembra 2015 pohod po omenjeni poti z zaključnim druženjem članov PZS in HPS na cilju, pri planinskem domu Sušak.
 
V spomin na začetke obhodnice organiziramo pohod, ki se bo začel na Gomancah nad Klano in se nadaljeval po markirani poti proti Snježniku do planinskega doma Sušak, kjer bo zaključek pohoda in skupno druženje. Druženja naj bi postala tradicionalna, še posebej potem, ko bo tudi Hrvaška postala del šengenskega prostora, s čemer bo sproščeno prosto gibanje planincev med državama.
 
Program pohoda Snežnik - Snježnik:
  • 7:30 - zbor pohodnikov in pozdravni nagovori organizatorjev ter skupinsko fotografiranje.
  • 8:00 - začetek pohoda Snežnik - Snježnik
    • Za skupino A je predvidena tura: Gomance - Čabarska polica - Šverda - planinski dom Sušak, skupno do 10 ur hoje, predvideni prihod v planinski dom Sušak ob 18:00.
    • Skupina B se bo z avtobusom odpeljala na Platak in ob 11:00 krenila na turo: planinski dom Sušak - Snježnik - Guslica - planinski dom Sušak, skupno okrog 5 ur hoje, predviden prihod v dom ob 16:00.
  • 16:30 - druženja z zabavo pri planinskem domu Sušak.

Prijave pri vodji PS Bazovica Darku Moharju na telefonsko številko 091 573 03 62 ali ne elektronski naslov darko.mohar@gmail.com
Organizatorji bodo poskrbeli za avtobusni prevoz z Reke (Trg bana Jelačića) na Gomance in za večerni prevoz s Platka na Reko. Zjutraj bo avtobus z Reke krenil ob 6:30, vrnitev s Platka pa je predvidena ob 20:00.

Možnost prenočitve v planinskem domu Sušak (40 postelj) in domu Platak (50 postelj). Cena nočitve je 100,00 kn na osebo. Nočitev je potrebno obvezno predhodno rezervirati.

 

Vabljeni na druženje brez meja!
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10389 22. 6. 2024