PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 9. oktober 2015, ob 15. uri

Javna obravnava Pravilnika o planinskih kočah, bivakih in planinskih učnih središčih

Osnutek Pravilnika o planinskih kočah, bivakih in planinskih učnih središčih predstavlja združen dokument, ki vsebuje določbe Planinske zveze Slovenije glede urejanja registra planinskih objektov in njihovega upravljanja.
Pravilnik povzema obstoječe pravilnike: Pravilnik o upravljanju, poslovanju in opremi planinskih koč, Hišni red za koče, Opis kriterijev za kategorizacijo planinskih postojank, Pravilnik o podeljevanju certifikata »Okolju prijazna planinska koča« in Pravilnik o podeljevanju certifikata »Družini prijazna planinska koča«.
 
Obstoječi osnutek je pripravil izvršni odbor Gospodarske komisije PZS.
 
V nadaljevanju je predvidena javna obravnava med planinskimi društvi, ponovna obravnava s strani delovne skupine in IO GK PZS, obravnava in sprejem na Zboru gospodarjev (predvidoma v novembru 2015) in potrditev pravilnika na seji Upravnega odbora PZS (predvidoma v januarju 2016).

Javna obravnavnava je odprta do torka, 27. oktobra 2015. Pripombe in predloge lahko posredujete na elektronski naslov gospodarska.komisija@pzs.si. Komisija za prenovo pravilnika bo pripombe in predloge preučila, se o njih opredelila in po presoji vključila v besedilo.


Priloge:
DOC Pravilnik o planinskih kočah, bivakih in planinskih učnih središčih (193 kB)
DOC Hišni red v planinskih kočah (34 kB)
JPG Znak certifikata »Okolju prijazna planinska koča« (61 kB)
JPG Znak certifikata »Družinam prijazna planinska koča« (99 kB)

 
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10509 16. 6. 2024