PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 4. november 2015, ob 8.30 uri

O gigantski Himalaji in precej nižjih Julijskih Alpah

O vseh štirinajstih osemtisočakih ter o vseh poteh, stezah in skritih prehodih delčka Julijskih Alp. Kronologija osvajanja najvišjih gora planeta ter izvrsten enciklopedični vodnik mangartske in jalovške skupine – oba skoraj s četrtinskim odbitkom redne cene.

Giants_of_the_Himalayas_naslovnicaGiants of the Himalayas, angleški prevod slovenskega izvirnika, Velikani Himalaje, so nastali izpod peresa enega izmed najtrofejnejših slovenskih alpinistov, Vikija Grošlja. Knjiga nas na 248 straneh popelje v zgodovino osvajanja osemtisočakov, seveda s poudarkom na dosežkih slovenskih osvajalcev in osvajalk »nekoristnega sveta.«

Giants of the Himalayas je lahko idealno poslovno darilo za tuje poslovne in tudi osebne prijatelje – zanimivo branje, ki ga dopolnjujejo odlične barvne fotografije s samih vzponov, pa tudi z življenja domačinov, nas popeljejo v oddaljeno in skrivnostno Himalajo.

Giants of the Himalayas – do konca leta po akcijski ceni 22,90 € (redna cena 29,90 €).

julijske_alpe_drab

Julijske Alpe: Skupini Mangrta in Jalovca je enciklopedični planinski vodnik, ki se osredotoča na severozahodni del Vzhodnih Julijskih Alp z opisi nekaterih najbolj znanih slovenskih vrhov, pa tudi nekaterih najbolj cenjenih kotičkov za iskalce gorske samote. Glavna junaka sta seveda najvišja, Mangart in Jalovec, družbo pa jima delajo razgledne Mojstrovke, grebeni Bavškega Grintavca in skalnatih Ponc, v zaraščeno divjino pozabljeni Predelski Vršiči, remšendolske gore in skupina Ciprnika, samotni Pelci, Pihavci in skrivnostne strmine Loške stene.

Vodnik odlikuje sistematičnost, saj se strogo drži enciklopedične zasnove. Opisom dolin in izhodišč za posamezna področja sledi poglavje o kočah in zavetiščih, najpomembnejši del pa so seveda opisi vseh vrhov in poti nanje. Knjiga upošteva modernega uporabnika, tako da gre dejansko za hibrid med klasičnimi enciklopedičnimi in sodobnejšimi, bralcem prijaznejšimi izbirnimi vodniki. Pregledna in nazorna zasnova izpostavlja najpomembnejše podatke, dodane pa so GPS-koordinate vseh pomembnih točk in ilustrativne fotografije, ki pomagajo pri orientiranju.

Julijske Alpe: Skupini Mangrta in Jalovca – do konca leta po akcijski ceni 22,90 € (redna cena 29,90 €).

Knjigo Giants of the Himalayas in vodnik Julijske Alpe: Skupini Mangarta in Jalovca najdete v Planinski trgovini PZS na Dvorakovi 9 v Ljubljani ali ga naročite v spletni trgovini PZS. Naročilo lahko oddate tudi prek elektronske pošte na trgovina@pzs.si, na telefonski številki +386(0)1 434 56 80 pa tudi prek brezplačne telefonske številke 080 18 93 (24 ur na dan, vse dni v letu).

https://www.pzs.si/novice.php?pid=10553 2. 12. 2021