PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 18. januar 2016, ob 9. uri

Janez Svoljšak šesti na 2. tekmi SP v Koreji

Južnokorejski Cheongsong je bil 16. in 17. januarja 2016 prizorišče druge tekme svetovnega pokala v lednem plezanju. Slovenske barve je uspešno zastopal Janez Svoljšak, ki je tekmo sklenil na odličnem 6. mestu.
Janez Svoljšak (AO PD Kranj), član slovenske reprezentance v tekmovalnem lednem plezanju, je svetovni pokal 2016 spodbudno začel 12. decembra lani s 7. mestom v ameriškem Bozemanu, na drugi tekmi, ki je tretji januarski konec tedna potekala v Južni Koreji, pa priplezal še više. Po 5. mestu v sobotnem polfinalu je tekmo v težavnosti, na kateri se je pomerilo 47 tekmovalcev, sklenil na odličnem 6. mestu ter tako premoč priznal le domačinu, trojici ruskih konkurentov in Ukrajincu. Celotni rezultati so objavljeni na spletni strani UIAA (International Climbing and Mountaineering Federation = Mednarodno združenje planinskih organizacij).

sp_2016_koreja

Naslednja tekma svetovnega pokala bo v Saas Feeju v Švici 22. in 23. januarja 2016, teden dni pozneje pa tekmovalce čaka evropsko prvenstvo v lednem plezanju, ki bo med 29. in 31. januarjem v italijanskem Rabensteinu in bo hkrati štelo za tekmo svetovnega pokala.

janez_svoljsak_tekma_sp_koreja_2016
Najuspešnejši na 2. tekmi svetovnega pokala v Cheongsongu v Južni Koreji. Šestouvrščeni Janez Svoljšak je tretji z leve. (vir UIAA)

Manca Čujež

-------------------------
Povezani novici:
Uspešen začetek lednoplezalne tekmovalne sezone slovenskih tekmovalcev
Ledno plezanje v Kanadi - poročilo in video

https://www.pzs.si/novice.php?pid=10705 23. 1. 2022