PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 18. januar 2016, ob 12.30 uri

Karmen Klančnik in Nejc Kuhar zmagovalca Mountain Attacka 2016

Slovita turnosmučarska tekma Mountain Attack, ki je 15. januarja 2016 v Avstrijo privabila več kot tisoč turnih smučarjev, je minila v znamenju slovenskega zmagoslavja tako v ženski kot v moški konkurenci, saj sta na razdalji tour slavila Karmen Klančnik in Nejc Kuhar.
Tradicionalnega turnosmučarskega tekmovanja v Saalbachu v Avstriji se je udeležilo več kot tisoč tekmovalcev, ki so nastopili v različnih kategorijah - v vzponu Schattberg race s 1000 metri višinske razlike, na touru z 2000 metri vzpona in prav toliko spusta ter na maratonu s približno 3000 metri vzpona in spusta, večinoma po smučišču. Člana slovenske reprezentance v tekmovalnem turnem smučanju Karmen Klančnik in Nejc Kuhar sta nastopila na touru.

Karmen Klančnik (TSK Olimpik) se je tekme Mountain Attack udeležila prvič in na srednji preizkušnji tour že prvič stopila na najvišjo stopničko. Med 37 tekmovalkami je zmagala s časom 2:18:52 in več kot triminutno prednostjo pred tekmicami. "Na zadnjem spustu sem ponovno zelo uživala, v cilj pa sem se pripeljala izjemno vesela in zadovoljna, saj sem kljub vsem zapletom opravila s progo v zelo dobrem času. Še bolj so me razveselili kriki navijačev in napovedovalci, ki so mi povedali, da sem zmagala! In to s 3-minutno prednostjo," se je razveselila Klančnikova. Celoten zapis o tekmi si lahko preberete na njenem blogu. Drugo mesto je dosegla Italijanka Dimitra Theocharis (2:22:10), tretje pa Avstrijka Kati Wimmer (2:23:59). Rezultati so objavljeni na tej povezavi.

mountain_attack_2016_nejc_kuhar
Najboljši trije na touru na tekmi Mountain Attack: drugouvrščeni Armin Neurauter, zmagovalec Nejc Kuhar in tretjeuvrščeni David Thöni (vir: blog Nejca Kuharja)

Mountain Attack je že stalnica v tekmovalnem koledarju Nejca Kuharja (TSO PD Jezersko), ki je lani na tekmi v Saalbachu postavil rekord proge tour (1:41:58), letos pa kljub malenkost daljšemu času (1:42:49) prepričljivo zmagal med 242 tekmovalci in tako že v tretje (2010, 2015 in 2016) slavil na saalbaškem touru, medtem ko je leta 2014 na maratonu osvojil 3. mesto. Na drugo mesto se je tokrat uvrstil Avstrijec Armin Neurauter (1:44:45), na tretje pa Italijan David Thöni (1:46:51). Celotne rezultate si lahko ogledate tukaj. "Za tour sem se odločil zaradi težav z narastiščem Ahilove tetive in tudi po tekmi menim, da sem se odločil prav. Ni mi žal, klub temu da bi verjetno tudi na maratonu lahko posegel med prve tri, saj sem do razcepa prog brez težav držal vodilna tekmovalca. Sem pa zato brez težav zmagal tour (že tretjič) in dobil prave občutke pred nadaljevanjem sezone," je zapisal na svojem blogu.

Tekmovalce v turnem smučanju 30. in 31. januarja čaka tekma svetovnega pokala v
Albosaggii v Italiji, 5. februarja pa bo v Švici (Salvan/Les Marécottes) svetovno prvenstvo v disciplinah posamično in sprint.

Manca Čujež

-------------------------
Povezana novica:

Mountain Attack = Kuhar Attack
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10706 23. 1. 2022