PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 26. januar 2016, ob 10.45 uri

Janez Svoljšak nočni gost na Radiu Slovenija 1

Janez Svoljšak, že nekaj let najuspešnejši slovenski tekmovalec v lednem plezanju, ki je 23. januarja 2016 s srebrno medaljo na tekmi svetovnega pokala v Saas Feeju dosegel tudi uspeh kariere, je bil v noči na 27. januar gost Aleša Ogrina v oddaji Nočni obisk na 1. programu Radia Slovenija. Vabljeni k poslušanju pogovora!
"Janez Svoljšak je že nekaj let slovenski najuspešnejši tekmovalec v lednem plezanju. Minuli konec tedna pa je ta 22-letni plezalec na tekmi svetovnega pokala, ki je potekala v Švici, dosegel uspeh kariere, in sicer drugo mesto. Naš tokratni nočni gost je član slovenske reprezentance v lednem plezanju, ki letošnjo pripravljenost iz tekme v tekmo izboljšuje, tudi sicer pa mu veliki uspehi niso tuji, saj je bil leta 2014 v tej disciplini svetovni mladinski prvak. Z njim bomo po polnoči predstavili ledno plezanje, načine treningov in ledno plezanje primerjali z ostalimi vrstami alpinizma," je zapisal voditelj oddaje Aleš Ogrin.

Pogovoru z Janezom Svoljškom v oddaji Nočni obisk 1. programa Radia Slovenija lahko prisluhnete na naslednji povezavi: "Sem sam svoj trener, nove tehnike in gibe pa iščem s pomočjo spleta".

Več o zadnjem uspehu kranjskega alpinista in lednega plezalca:
Janez Svoljšak s srebrom v Saas Feeju do uspeha kariere.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10727 25. 1. 2022