PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


ponedeljek, 15. februar 2016, ob 14.15 uri

Nejc Kuhar novi stari državni prvak, med damami slavila Maruša Triler

Vreme se je končno usmililo vseh ljubiteljev zimskih športov. Izdatnejše snežne pošiljke pa so bili verjetno še najbolj veseli organizatorji letošnjega Turnega rallyja Zelenica 2016, ki je hkrati štelo tudi za državno prvenstvo v turnem smučanju v kategoriji posameznikov oz. posameznic.
V soboto, 13. februarja 2016, je potekal sedaj že kar tradicionalni Turni rally Završnica, ki ga vsako leto organizirajo člani Planinskega društva Žirovnica. Štart trase, na katero se je podalo 24 tekmovalcev in dve tekmovalki, so postavili na Smokuško planino, od koder so se pognali proti Domu pri izviru Završnice, kjer so pred končnim prihodom v cilj morali opraviti še nekaj krogov po pobočjih nekdanjega smučišča. Člani, mladinci in veterani so se v njem zavrteli štirikrat, članice ter rekreativci pa za polovico manj. Prvi so tako skupno opravili 1100 višinskih metrov vzpona ter 13,5 km dolžine.

V članski kategoriji je, kot že leto poprej, slavil Nejc Kuhar (TTSO Jezersko) pred Matjažem Mikloso in Klemnom Trilerjem. Med članicami pa je zmaga odšla k Maruši Triler (TSK Olimpik).

Ob sveži snežni odeji je piko na i uspešnemu poteku tekmovanja dodalo sonce, dobremu vzdušju ob podelitvi nagrad pa »spiker« Gašper. Za zaključek se je med Begunjščico in Vrtačo razlegla Zdravljica in nekoliko kasneje še nekaj Avsenikovih na harmoniki. Konec dober - vse dobro, lahko zapišemo po naglici, v kateri so potekale priprave na tekmovanje, eno izmed redkih letošnjih, ki jih je bilo doslej sploh mogoče izvesti. Želeli bi si le nekoliko večje udeležbe tekmovalcev. Pa prihodnjič!

Nejc Kuhar je na svoji spletni strani o tekmi povedal naslednje:
 
»Kljub temu, da organizatorji niso imeli veliko časa s pripravo proge, jim je na koncu uspelo pripraviti traso, ki je bila vredna naziva državnega prvenstva. Resnici na ljubo jim je na dan tekme pomagalo tudi vreme v vsej svoji lepoti, ampak tudi na trasi je vse klapalo, kot je moglo. Škoda le, ker se več tekmovalcev(in predvsem rekreativcev) ni odločilo za štart in s tem podprlo prizadevne organizatorje. Štart tekme je bil na Smokuški planini od koder je vzpon po cesti potekal do Koče pri izviru Završnice. Od tam pa smo člani opravili 4 kroge z vzponom do vrha vlečnice na Zelenici in s spustom do cilja pri koči. Nabralo se je za 13,5km trase s 1100 višinskimi metri vzponov.
 
S suvereno zmago sem ubranil naslov iz preteklega leta, zraven pa zelo užival na celotni trasi, predvsem pa potem po tekmi v družbi sotekmovalcev z vzponom na Srednji vrh in spustom po pršiču do pasu. Bilo je lepo.«

PD Žirovnica se zahvaljuje vsem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi Turnega rallya Završnica 2016, in sponzorjem prireditve: Šport 11/11, Elan, Medium, Savske elektrarne Ljubljana, Popravilo traktorjev Hon, Eurosol, Mili, Sport X.

Več fotografij najdete na Facebook profilu Doma pri izviru Završnice.
 

Uradni rezultati:
PDF Člani (237 kB)
PDF Članice (220 kB)
PDF Mladinci (218 kB)
PDF Veterani (240 kB)
PDF Rekreativci (235 kB)

Še nekaj statistike:

PDF Statistika Turni Rally Zelenica 2016 (132 kB)
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10777 25. 1. 2022