PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 16. september 2021, ob 7.30 uri

IZDELEK MESECA| Planinski zabavnik

V času od 15. septembra do 15. oktobra 2021 je Planinski zabavnik na voljo po znižani ceni s 50-odstotnim popustom.
Planinski zabavnik je točno to, kar pove njegovo ime – je zabaven in govori o planinstvu. Namenjen je otrokom od 4. do 9. leta, ki jih z igro, ustvarjalnostjo in miselnimi izzivi prijazno uvaja v planinski svet.
 
44 nalog različnih tipov in treh težavnostnih stopenj (od zgolj slikovnih do takih, ki že zahtevajo več branja in pisanja) je opremljenih z duhovitimi ilustracijami in nazornimi fotografijami, spremljajo pa jih vzgojni komentarji (skozi izjave učene sovice), dodatne zanimivosti, rešitve in opombe za odrasle. Zabavnik namreč zares zaživi šele ob sodelovanju odraslega, bolj izurjenega planinca, ki ob pogovoru z otroki naletijo na zanimive izzive tudi zase.
 
Planinski zabavnik lahko otroci uporabljajo skupaj s Cici dnevnikom in Dnevnikom 1,  Mladi planinec, mlada planinka, rešujejo pa ga lahko tudi brez tega – doma, v vrtcu, v šoli, v avtomobilu, v planinski koči, na taboru ali celo na izletu.

»Planinski zabavnik bo dobrodošla popestritev planinskega izleta. Številne naloge otroku na zabaven, a hkrati poučen način približajo marsikatero področje planinstva – spanje v planinski koči, gorsko cvetje, živali, opremo, nevarnosti, avtorice pa ne pozabijo niti na varovanje (gorske) narave, na gore kot geografski pojem, na planinsko organizacijo. Skratka, za lepo in slabo vreme, za vročino in za v sneg ... z vami bo povsod.«
 
Matej Ogorevc, Mladinska komisija PZS

* Planinski zabavnik je izšel s podporo Fundacije za financiranje športnih organizacij v Republiki Sloveniji.

 

planinska_trgovina_pzs_186x130
planinska_zalozba_modra_stevilka

CENA: med 15. septembrom in 15. avgustom s 50-odstotnim popustom - za 4,95 €* (redna cena 9,90 €). 
*DDV je obračunan v ceni. Stroške poštnine plača naročnik.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10894 3. 12. 2021