PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 29. maj 2016, ob 9. uri

17. Tušev vzpon na Celjsko kočo letos tudi po prvi markirani gorskokolesarski poti

V Tušu pripravljajo že 17. tradicionalni Tušev vzpon na Celjsko kočo. Potekal bo v soboto, 4. junija. Letošnji bo poleg organizacije pohoda in kolesarskega vzpona ponudil posebno novost – prvo markirano gorskokolesarsko pot v Sloveniji. Prijave za kolesarje že potekajo, in sicer prek spletne strani www.planet-tus.si. Skupno se je v 16 letih vzpona udeležilo že več kot 24.000 udeležencev in organizatorji tudi letos napovedujejo udeležbo okrog 1.500 kolesarjev in pohodnikov.
17. Tušev vzpon na Celjsko kočo, tradicionalni športno-družabni dan, bo letos postregel z dvema novostma, in sicer bo potekal že v začetku junija in ne ob koncu kot navadno. Športniki - kolesarji in pohodniki bodo združili moči v soboto, 4. junija, s pričetkom ob 10. uri. Kolesarji, ki se bodo pomerili z in brez meritve časa, se bodo na vzpon podali izpred Planeta Tuš Celje, pohodniki pa iz travnika izpred železniškega podvoza pri odcepu za Zagrad. Pomembna letošnja novost za vse gorske kolesarje pa je prva markirana gorskokolesarska pot v Sloveniji, po kateri bo potekal del vzpona. Start in cilj sta ista kot za vse kolesarje, le pri rubriki kategorije označijo MTB kategorijo.
 
Skupno je v 16 letih Tušev vzpon privabil že več kot 24.000 kolesarjev in pohodnikov. Že tradicionalno bodo tudi letos nagrade prejeli najhitrejši kolesarji in prvi trije kolesarji v posamezni kategoriji. Med pohodniki pa najstarejši in najmlajši obiskovalec in najštevilčnejša družina. Vsi udeleženci prejmejo bone za prehrano, ki jih koristijo na cilju, kjer bo poleg letos še posebej bogate pogostitve, poskrbljeno tudi za odlično zabavo z ansamblom Calypso.
https://www.pzs.si/novice.php?pid=10993 7. 8. 2022