PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 3. julij 2016, ob 12. uri

Sevniški planinski maraton 2016

Planinsko društvo Lisca Sevnica po lanskoletni premieri ponovno organizira množično športno pohodno-rekreativno prireditev, 2. Sevniški planinski maraton. Čaka vas zanimiv izbor 6 raznolikih pohodnih poti (od 6 do 67 km dolžine), ki potekajo pretežno po Sevniški planinski poti, markirani obhodnici po območju občine Sevnica, njeni krajši odseki poti pa potekajo tudi po občinah Šentjur, Radeče, Laško in Škocjan.
Sevniški planinski maraton ponuja pestro izbiro pohodnih izzivov za vse starostne skupine.  Ponuja izzive vztrajnim pohodnikom, tudi tekačem, pohodniške užitke, rekreacijo družinam ter športno-kulturno-zabavno preizkušnjo najmlajšim, ki jih spodbujamo k zdravem načinu življenja z gibanjem v naravi. Med pohodi spoznavate številne naravne vrednote in kulturne zanimivosti (cerkve, gradove, običaje…). Prireditev v osnovi ni tekmovalnega značaja, ker je poudarek na gibanju in druženju, nagrade za najhitrejše bodo le na najdaljši, t.i. Gamsovi poti.

Poti vodijo po markiranih planinskih poteh po gozdovih, travnikih, grebenih s čudovitimi razgledi, mimo izjemnih kulturnih in naravnih znamenitosti. Posebej zanimivo je območje Lisce (947 m), najbolj priljubljene izletniške točke v Posavju. Na poteh so bile kontrolne točke z okrepčili, kulturnim programom, animacijami za najmlajše … Po prihodu na cilj se boste lahko osvežili na bazenu Sevnica ali pri Športnem domu Sevnica, kjer bo poskrbljeno za hrano in pijačo, in se udeležili številnih športno-animacijskih aktivnosti v popoldanskih urah. Po podelitvi nagrad in priznanj bo kulturno-zabavni program.
Celovito smo analizirali lanskoletno premierno izvedbo Sevniškega planinskega maratona in s smiselnim upoštevanjem predlogov lanskoletnih udeležencev naredili več izboljšav, dodatno ponudbo (dodelali smo zemljevide poti in oznake, dodali pomembne informacije - npr. razdalje med kontrolnimi točkami ipd., še bolje bomo označili poti, povečali izbor hrane na Lisci in cilju, povečali oskrbo na kontrolnih točkah, popestrili program na kontrolnih točkah in na cilju, omogočili brezplačno kampiranje ...).
Sevniški planinski maraton 2016 bo potekal v soboto, 27. avgusta 2016, s štartom in ciljem na igrišču pri Športnem domu Sevnica, Prvomajska ulica 15a, 8290 Sevnica.

In nenazadnje... Že nabirate kondicijo? Naj vas beseda "maraton" ne prestraši! Poti so prilagojene za vsakogar! Samo ena bo tekmovalna, in to najdaljša - Gamsova pot (67 km). Tisti najbolje pripravljeni, si upate sprejeti izziv in "ogroziti" rekord Gamsove poti, ki jo je lanskoletni najhitrejši Matej Mlakar opravil v 7 urah 57 minutah in 9 sekundah? In ne pozabite: pomembno je sodelovati, se razgibati, sprostiti v naravi, narediti nekaj zase in se obenem še zabavati, spoznati nove ljudi, poti, doživetja, zanimivosti!
Vabljeni v Posavje na edinstveni rekreativno-pohodni športni dogodek za vse generacije! Izkoristite možnost ugodne predprijave na spletni strani: PRIJAVA
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11085 15. 7. 2024