PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 22. julij 2016, ob 9.30 uri

Pohod po Rečiški krožni poti v znamenju lepega vremena in domačih dobrot

Prav na praznik države in ob prazniku Krajevne skupnosti Rečica pri Laškem sta Planinsko društvo Laško in Krajevna skupnost Rečica pri Laškem skupaj izvedla 14. pohod po Rečiški krožni poti.
Praznično jutro 25. junija 2016 je bilo sončno že pred sedmo uro, ko so se pohodniki zbirali na izhodišči točki pri Sindikalnem domu v Hudi jami. Med udeleženci je bilo opaziti kar nekaj stalnih in pohodu zvestih udeležencev, pa tudi lepo število novih obrazov, željnih pohodniških dogodivščin.
 
Na pot je s spodbudnimi besedami več kot 30 udeležencev pospremil podpredsednik KS Rečica pri Laškem Peter Krašovec, ki je poudaril pomen dobrega sodelovanja Planinskega društva Laško pri realizaciji različnih aktivnostih v krajevni skupnosti in izrazil pričakovanje, da tako ostane tudi v bodoče. Predsednica Planinskega društva Laško je pohodnikom predstavila potek poti pod vodstvom vodnika Marka Mavrija in ob tem še poudarila sponzoriranje pohoda tudi s strani Občine Laško.
 
Pohodniki se soncu in vročini niso mogli izogniti, vendar pa sta prijetno vzdušje in klepet odgnala misel na utrujenost. Vsi so več ali manj družno prehodili pot na Tovsto (779 m), od tu na Šmohor (784 m) in Gozdnik (1090 m), pa na Mrzlico ( 1120 m), Kal ( 985 m ), Ostri vrh (855 m) ter Babo (783 m), od koder so se spustili na Zavrate, nakar je sledil še vzpon na Govško Brdo (811 m).

pd_lasko_pohod_reciska_pot_2016_foto_arhiv_pd_lasko_2
 
Pohodnike je s čajem ali kavo pričakala oskrbnica Domu na Šmohorju, na Igrišah pa, kot že tolikokrat dosedaj, ni izostala izjemna potica ter ostale domače dobrote. Na Zavratih so se pohodniki izdatneje okrepčali z obilno in okusno malico, so jo pripravili člani Rudarsko etnološkega društva Brezno Huda jama.
 
Obrazi pohodnikov so kljub utrujenosti po opravljeni poti izražali zadovoljstvo, izostale pa tudi niso pohvale organizatorjem za dobro organizacijo pohoda.

Zdenka Pešec,
predsednica Planinskega društva Laško
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11120 22. 6. 2024