PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


petek, 26. avgust 2016, ob 8.50 uri

120. obletnica Triglavskega doma na Kredarici

10. avgusta je minilo natančno 120 let od slavnostnega odprtja Triglavske koče na Kredarici. Ob jubileju naše najvišje planinske postojanke PD Ljubljana-Matica prisrčno vabi v petek, 9. septembra, na Kredarico. Ob 19. uri bodo ob izbrani besedi in glasbi pripravili krajši kulturni program, večer pa nadaljevali v prijetnem planinskem vzdušju.
»Ko sem se sprehajal po Kredarici, tej lepi, pa skoraj goli planici, kjer stoji naša nova koča, sem našel le tri vrste cvetic: bele, modre in rdeče. Že narava sama nam priča, da je to pogorje slovensko. Čeprav je naša koča slovenska, bo vendar tako urejena, da bo ustrezala turistom vsakega naroda. Vsi, brez razločka, bodo enako prijazno sprejeti, to zahteva že slovenska gostoljubnost.«

Jakob Aljaž

Ob jubileju naše najvišje planinske postojanke vas prisrčno vabimo v petek, 9. septembra, na Kredarico. Ob 19. uri bomo ob izbrani besedi in glasbi pripravili krajši kulturni program, večer pa bomo nadaljevali v prijetnem planinskem vzdušju.

Prireditev je prestavljena z 10. avgusta 2016, saj je bilo takrat slabo vreme.

Praznovanju se pridružuje tudi tradicionalni partner Koče na Kredarici, Zavarovalnica Triglav. Z akcijo Očistimo naše gore že sedmo sezono ozaveščajo in nagovarjajo vse planince, da skupaj skrbimo ze lepoto naših gora. Da bo pot na Kredarico ob jubileju še bolj čarobna, bodo planince na treh najbolj priljubljenih izhodiščnih točkah - Aljažev dom v Vratih, Kovinarska koča v Krmi, Rudno polje - pričakale biorazgradljive vrečke Očistimo naše gore. Vse pohodnike vabijo, da se s čiščenjem pridružijo akciji in poleg lepih doživetij v dolino odnesejo tudi (svoje) smeti.

Pred odhodom v hribe pa se na pot dobro pripravite in na brezplačni mobilni aplikaciji Triglav Vreme preverite, kakšne vremenske razmere vas čakajo v visokogorju.

Za rezervacijo prenočišča, prosimo, pokličite na Triglavski dom na Kredarici: 04 531 2864 ali 040 620 781.

Planinsko društvo Ljubljana-Matica

 

https://www.pzs.si/novice.php?pid=11146 12. 8. 2020