PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 17. avgust 2016, ob 11.30 uri

Aleš Česen in Luka Lindič po vrnitvi iz Karakoruma na 1. programu Radia Slovenija in Radiu Ognjišče

Po vrnitvi z alpinistične odprave Gašerbrum IV sta bila alpinista Aleš Česen in Luka Lindič gosta voditelja Aleša Ogrina v oddaji Gymnasium na 1. programu Radia Slovenija, nekaj dni prej je bil Česen v gosteh Blaža Lesnika na Radiu Ognjišče. Vabljeni k poslušanju!
"Po vrnitvi iz pakistanskega Karakoruma, kjer sta šele kot četrta naveza preplezala zahtevni sevorozahodni greben Gašerbruma IV, v studio 1. programa Radia Slovenija prihajata Luka Lindič in Aleš Česen. Alpinista predstavljata vrhunec našega mladega vala alpinizma. Z njima bomo predstavili odhod na tovrstno odpravo, govorili o vplivu tako ekstremne nadmorske višine na telo plezalca, razmišljali pa bomo tudi o preseganju meja lastnih zmožnosti. Seveda ne bomo pozabili niti na nagrado zlati cepin, ki sta jo z Markom Prezljem alpinista osvojila v minuli sezoni," je napovedal voditelj Aleš Ogrin. Oddajo Gymnasium, ki je bila na 1. programu Radia Slovenija na sporedu 17. avgusta, lahko poslušate v arhivu na tej povezavi.

Aleš Česen je bil 12. avgusta gost Blaža Lesnika v oddaji Doživetja narave. Pogovoru lahko prisluhnete v arhivu Radia Ognjišče na tej povezavi.

----------------------
Povezani novici:
Poročilo alpinistične odprave Gašerbrum IV 2016
Aleš Česen in Luka Lindič na Broad Peaku in severnem vrhu Gašerbruma IV
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11175 8. 7. 2020