PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 7. september 2016, ob 8.30 uri

Slovenija planinari ob evropskem tednu športa 2016

S planinskimi dogodki, združenimi pod imenom Slovenija planinari, se evropskemu tednu športa med 16. in 23. septembrom 2016 drugič pridružuje tudi Planinska zveza Slovenije. Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi, ki spodbuja nove dejavnosti in nadgrajuje že uveljavljene uspešne pobude na evropski, državni, regionalni ali lokalni ravni.
Šport in telesna dejavnost bistveno prispevata k dobremu počutju državljanov, hkrati pa sta lahko tudi sredstvo za širjenje sporočila strpnosti in krepitev državljanstva po vsej Evropi. Spodbujanje vloge športa kot načina družbenega vključevanja lahko pripomore k soočanju s trenutnimi izzivi v družbi.

Evropski teden športa, ki ga v Sloveniji izvaja Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez kot krovna organizacija slovenskega športa, je namenjen spodbujanju udeležbe v športu in pri telesni dejavnosti ter ozaveščanju o njunih raznovrstnih koristih. Namenjen je vsakomur, ne glede na starost, izobrazbo ali telesno pripravljenost.  

Drugi evropski teden športa bo potekal od 16. do 23. septembra 2016. V želji, da bi planinstvo še bolj približali ljudem vseh generacij in jih spodbudili pri odkrivanju čarov obiskovanja gora, se mu z nizom dogodkov, združenih pod imenom Slovenija planinari, med 10. in 28. septembrom pridružuje tudi Planinska zveza Slovenije.

10. september 2016

18. september 2016

25. september 2016


25. do 28. september 2016
_beactive_logo

erasmus_logo

PZS_znak_napis_desno_m_mini

oks_logo


Projekt je sofinanciran s strani Evropske unije - program Erasmus+.

https://www.pzs.si/novice.php?pid=11214 2. 12. 2021