PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 11. september 2016, ob 11.27 uri

Vabilo na festival orientacije in pohodništva 2016

Festival orientacije in pohodništva - FOP Ruše - bo potekal v soboto, 17. septembra, s štartom in ciljem v Športnem parku Ruše in prijavami na dan prireditve od 7.00 naprej.
Festival orientacije in pohodništva (FOP) Ruše je namenjen planincem, pohodnikom, rekreativcem in ljubiteljem aktivnega gibanja v naravi. Organizira ga mladinski odsek planinskega društva Ruše.

FOP Ruše poteka po obronkih Pohorja za vse starostne skupine, od najmlajših in družin do vztrajnih pohodnikov, ter poti za prave raziskovalce s poudarkom na orientaciji. Prav tako bodo na svoj račun prišli tudi kolesarji, za katere je pripravljena kolesarsko-orientacijska tura.

Prireditev je v osnovi razdeljena na tekmovalni in rekreativni del. Tekmovalo se bo po orientacijskih poteh in kolesarski turi, pohodne poti pa bodo rekreativnega značaja.

Izbirali boste lahko pohodne in orientacijske poti, ki vas bodo popeljale po Ruškem in Smolniškem delu Pohorja, na poteh bodo kontrolne točke, na katerih boste izvedeli nekaj o zgodovini Ruš z okolico, animacije za najmlajše, na točkah pa bo poskrbljeno tudi za okrepčilo. Po prihodu na cilj v Športnem parku Ruše se boste osvežili, poskrbljeno bo za hrano in pijačo, ob koncu prireditve pa bo podelitev priznanj in žrebanje nagrad ter zabavni program.

Festival je v prvi vrsti namenjen spodbujanju rekreacije, zdravega načina življenja in gibanja v naravi, športno-kulturno-zabavnih dogodivščin in spoznavanju krajevnih znanih ali malo manj znanih znamenitosti.

In ne pozabite: pomembno je sodelovati, se razgibati, sprostiti v naravi, narediti nekaj zase in za bližnje ter se obenem še zabavati, spoznati nove ljudi, poti, doživetja, zanimivosti.

Več informacij je objavljenih na spletni strani: FOP.si

Dobrodošli in vabljeni!
Mladinski odsek PD Ruše

mk_pzs_fop_ruse_plakat
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11224 16. 8. 2022