PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


torek, 25. oktober 2016, ob 15. uri

Trdinova pot v Kočevskem rogu temeljito obnovljena

Markacisti Meddruštvenega odbora planinskih društev Dolenjske in Bele krajine smo v soboto 22. oktobra 2016, obnovili odseka Trdinove poti med Sotesko, Podstenicami in Vrhom Roga ter med Bazo 20 in Podstenicami.
Poleg omenjenih dveh odsekov, smo obnovili tudi nekaj variant Trdinove poti na tem območju.

V delovni akciji je sodelovalo 30 markacistov iz kar osmih planinskih društev. Tako smo moči združili markacisti planinskih društev iz Kočevja, Semiča, Črnomlja, Metlike, Trebnjega, Šentruperta ter markacisti dveh novomeških društev - Pohodniškega društva ter Krke, ki je celotno akcijo tudi organiziralo.
Skupno smo obnovili, ponekod pa povsem na novo markirali okoli 35 km planinske poti. Zaradi poseka lesa ter preteklih žledolomov, snegolomov ter vetrolomov in ostalih naravnih ujm, je bilo na nekaterih delih omenjene poti potrebno markacije narisati na novo, saj so skupaj z deli ter sanacijo gozda »izginile«.

mdo_dolenjske_bele_krajine_akcija_trdinova_pot_2016_foto_mladen_zivkovic__3_
 
Delovna akcija je potekala v lepem vremenu ter prijateljskem vzdušju in je kot taka v celoti uspela. Zahvala za to gre predvsem prizadevnim markacistom društev povezanih v MDO PD Dolenjske in Bele krajine.

Mladen Živković,
vodja OPP MDO PD Dolenjske in Bele krajine
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11336 15. 7. 2024