PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


četrtek, 27. oktober 2016, ob 15. uri

Delavnica zatikanja cepinov treh dežel v Trbovljah

Skupna akcija Slovenske, Hrvaške in Srbske planinske organizacije je letos potekala v Zagorju ob Savi. Lepemu številu udeležencev so predavali izkušeni hrvaški in slovenski mojstri zatikanja cepinov.
Zaradi močnega dežja je bilo plezanje na naravni skali v drytooling plezališčih v Zagorju ob Savi prestavljeno v Trbovljsko dvorano, ki so jo prijazno odstopili člani Alpinističnega odseka PD Trbovlje z Vilijem Gučkom, ki je bil koordinator akcije na terenu.
 
Predstavitev tehnik plezanja, opreme, razlike med različnimi cepini sta demonstrirala Damir Behlić, Mario Musulin iz hrvaške planinske organizacije ter in naš as Janez Svoljšak. Sledilo je plezanje z orodji pod nadzorom bolj izkušenih plezalcev.
 
Štirim članom AO Železničar treninga ni bolj dovolj, zato so se po izboljšanju vremena odpravili še v drytooling plezališče v Zagorje ob Savi in preplezali še nekaj smeri v naravni skali. V nedeljo je podobno akcijo izvedla tudi srbska ekipa, pridružili pa so se jim tudi domačini Edvin, Nadja in Vili.
 
Vtisi slovenskih udeležencev so pozitivni, seveda pa se vsako akcijo lahko še izboljša, za kar se bomo potrudili še ob prvi priliki. Upamo, da se bo kdo od udeležencev opogumil in se udeležil tudi kakšne tekme Slovensko-hrvaško-srbskega pokala v lednem plezanju. Prva tekma se bo odvila že v novembru - več podrobnosti o njej in vseh ostalih sledi kmalu.

Vtisi Katarina Manovski, srbske udeleženke, so zapisani spodaj (v srbskem jeziku), njeni rojaki pa so se razpisali tudi na spletni strani Srbske planinske zveze. Zapis hrvaških kolegov prav tako najdete s klikom na to povezavo.
 
»Komisija za draj tuling i takmičarsko penjanje u ledu PSS je organizovala odlazak na radionicu koju su organizovali HPS i PZS u Zagorju ob Savi, Slovenija. Cilj: upoznavanje sa disciplinom dry tooling, upućivanje u trenažni proces, razmena iskustva, penjanje. Hvala svim učesnicima koji su svojim trudom, energijom i upornošću dostojno predstavljali naš Savez. Domaćinima smo posebno zahvalni na savetima, podršci i gostoprmistvu.«

Vsa zahvala za pripravo in pomoč delavnice članom AO Trbovlje, še posebej pa tudi Viliju Gučku!

Besedilo Jasna Pečjak, fotografije Vili Guček

https://www.pzs.si/novice.php?pid=11342 4. 12. 2023