PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


sreda, 16. november 2016, ob 12.05 uri

1. tekma odprtega Slovensko-hrvaškega pokala tokrat v Podsljemenski tunelu

12. novembra 2016 sta v Podsljemenskem tunelu sta Mario Musulin in Krunoslav Tomorad postavila kopico zasoljenih smeri 1. tekme odprtega Slovensko-hrvaškega pokala v lednem plezanju. Skupaj z Markom Petrunićem sta sodelovala tudi v sodniški trojici. Slovenski tekmovalci sezono otvorili z izvrstnimi rezultati!
Vreme tekmovalcem in gledalcem dopoldne ni bilo naklonjeno, popoldne pa se je le nekoliko izboljšalo. Razpoloženje tekmovcalcev je bilo kljub vsemu ves dan na ustrezno visokem nivoju. Tokrat so se jim prvič pridružili tudi tekmovalci iz Srbije, debitantka Katarina Manovski je zasedla odlično četrto mesto! Tudi sicer so dekleta presenetila z nepričakovano številčno udeležbo in odličnim plezanjem. Za spremembo je bil tudi v slovenski ekipi damski del (Sara Jaklič, Marija Jeglič in Maša Osojnik) številčnejši od moškega (Janez Svoljšak, Nace Grgorinič), kar je vsekakor dober obet za nadaljni razvoj tega zanimivega športa.

Med osmerico tekmovalk se je najbolj izkazala Sara Jaklič, članica alpinističnega odseka Planinskega društva Ljubljana-Matica. Na drugem mestu ji je sledila društvena kolegica in že preizkušena tekmovalka slovensko-hrvaških tekem, Marija Jeglič, Maša Osojnik (AO PD Celje Matica) pa je svoj nastop zaključila na osmem mestu.

S pohvalami organizatorjem ne skopari niti Janez Svoljšak, sicer tihi favorit in izkušen tekmovalec svetovnega pokala v lednem plezanju. Zaradi napake je žal zmago prepustil hrvaškemu kolegu in osvojil drugo mesto. Na tretjo stopničko pa je stopil Nace Grgorinič, ki, tako kot Janez, prihaja iz alpinističnega odseka Planinskega društva Kranj. V moški konkurenci se je sicer predstavilo 13 tekmovalcev iz Slovenije in Hrvaške.

kgs_pzs_slo_hr_pokal_2016_2017_zagreb_arhiv_kgs kgs_pzs_slo_hr_pokal_2016_2017_zagreb_arhiv_kgs__1_

O tekmovanju sta Janez in Sara razmišljala:
Janez: Prva tekma letošnje sezone je bila dobro organizirana. Plezali smo 6 krajših kvalifikacijski smeri ter eno polfinalo in finalo smer. Polfinalna smer je bila tehnično zahtevna, po majhnih kamnitih poličkah, tako da je bil to dober trening za tekme svetovnega pokala. V finalni smeri pa sem žal narobe obremenil podprijem in padel, kar je zadoščalo za drugo mesto.

Sara: Tekma je sicer potekala v slabem in vetrovnem vremenu, vendar to ni pokvarilo dobrega vzdušja med tekmovalci. Hrvaški postavljalci so nam postavili pet oz. šest kvalifikacijskih smeri kjer smo se dodobra ogreli za tehnično zahteven polfinale in previsni finale. Udeležba ženskega dela tekmovalk je skoraj dosegla moško konkurenco, tako da smo imele veliko dela. Na koncu pa kot vedno golaž in kuhano vino ter vrnitev v Slovenijo pozno ponoči. :)

kgs_pzs_slo_hr_pokal_2016_2017_zagreb_arhiv_kgs__3_ kgs_pzs_slo_hr_pokal_2016_2017_zagreb_arhiv_kgs__4_

Rezultati (povzeto po http://www.ice-climbing.net):

kgs_pzs_slo_hr_pokal_2016_2017_zagreb_rezultati 

Preostali tekmi skupnega pokala
 
 kgs_pzs_slo_hr_pokal_2015_tekma_v_bjelovarju_foto_marta_svoljsak_m5
 kgs_pzs_slovensko_hrvaski_pokal_14_15_cesnjica_foto_marta_svoljsak_m4
  • 26. november 2016: Češnjica, Slovenija
    • registracija tekmovalcev ob 8h, začetek tekmovanja ob 9h
    • štartnina: prostovoljni prispevki
    • Informacije in prijave: jasna@pecjak.si,  apecjak@siol.net

------------------------------
Več o tekmi:
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11381 23. 1. 2022