PLANINSKA
ZVEZA
SLOVENIJE


nedelja, 20. november 2016, ob 11. uri

Jubilejna številka Krplja ob 120-letnici posoškega planinstva

Pretekli teden je prispela iz tiskarne dvaindvajseta, jubilejna številka Krplja. Posvečena je 120-letnici planinstva v Posočju, katere praznovanje je ravno včeraj (sobota, 19. november) s proslavo v tolminskem kinogledališču doživelo vrhunec.
V novi izdaji glasila PD Tolmin je obdelana bogata kronika delovanja odsekov, sekcije in skupine društva v zadnjih desetih letih. Posebno poglavje je namenjeno tudi Postaji GRS Tolmin, ki samostojno deluje znotraj planinskega društva. Opisane so tudi druge dejavnosti, ki ne delujejo pod okriljem kakega izmed odsekov (spletna stran, Krpelj, zimski planinski večeri, stalno urejanje oglasne omarice, dopisovanje medijem idr.). Delu upravnega odbora in občnim zborom je namenjeno posebno poglavje. V kroniki je na enem mestu tudi pregled prejetih priznanj PZS in drugih.

pd_tolmin_krpelj_2016_vir_pd_tolmin__1_ pd_tolmin_krpelj_2016_vir_pd_tolmin__2_
PD Tolmin organizira dostavo brezplačnih številk preko svojih kurirjev, bolj oddaljenim prejemnikom pa preko redne pošte. Za oboje je potrebno pošiljke opremiti z naslovi. Foto: arhiv PD Tolmin 
 
Delovanje planinskega društva v zadnjem desetletju je na kratko predstavljeno tudi z barvnimi fotografijami s podnapisi - komentarji na 24 straneh formata A4. Celotna publikacija ima 72 strani in je bila izdana ob priliki jubileja v večji nakladi kot običajno (900 izvodov). Kronika, ki jo je napisal in oblikoval glavni urednik glasila Krpelj Žarko Rovšček, je temeljit pregled in dokument o delovanju PD Tolmin za obdobje 2006 - 2016. Upamo, da bo zanimivo branje, tako za tiste, ki so to desetletno zgodbo pomagali soustvarjati, kot za druge, ki izven društva spremljajo njegovo delovanje.
 
Žarko Rovšček
https://www.pzs.si/novice.php?pid=11396 15. 7. 2024